KNMG Carrièrebeurs een groot succes

loopbaan-carriereOp zaterdag 14 maart 2015 was de vierde editie van de KNMG Carrièrebeurs. Met circa 950 enthousiaste geneeskundestudenten en basisartsen op de beursvloer was de carrièrebeurs een groot succes.

Juiste keuzes
Wat voor arts wil jij zijn? Een belangrijke vraag voor een geneeskundestudent die nadenkt over zijn toekomstige loopbaan. Voor de meeste artsen in spe is het maken van een keuze voor een medische vervolgopleiding een lastige opgave. Het is dan ook belangrijk om goed geïnformeerd te worden over de mogelijkheden. De KNMG Carrièrebeurs biedt geneeskundestudenten en basisartsen ondersteuning bij de zoektocht naar het antwoord op deze vraag en bij het maken van de juiste keuzes. Met als doel: de juiste arts op de juiste plaats.

KNMG Carrièrebeurs
De vierde editie van de KNMG Carrièrebeurs kon rekenen op grote belangstelling; circa 950 bezoekers bezochten de carrièrebeurs. Op de beursvloer waren ruim 40 organisaties vertegenwoordigd, waar de bezoekers veel informatie konden inwinnen. “Een goede voorbereiding op een nieuwe fase” aldus Judith Hentzen (25), basisarts.

Het debat tussen kamerleden Hanke Bruins Slot (CDA), Anoushka Schut-Welkzijn (VVD), Lea Bouwmeester (PvdA) en Henk van Gerven (SP) met de aanwezigen over de toekomst van de geneeskundestudent, trok veel belangstellenden.

Maar ook de meer dan 25 carrièregerichte workshops werden druk bezocht. Daarnaast bood het plenaire programma veel informatie over opleidingsmogelijkheden en carrièrekansen. Kurash van Apeldoorn (20), derdejaars student geneeskunde: “Hier krijg je informatie uit de eerste hand”.

De selfie-wedstrijd leverde veel leuke indrukken van de beursdag op.

Mede gezien de positieve reacties van de beursbezoekers en exposanten, kan geconcludeerd worden dat de KNMG Carrièrebeurs een groot succes was.

Website Beroepskeuze voor artsen
Heb jij tijdens de beurs voldoende informatie kunnen vinden om je artsenloopbaan verder uit te stippelen? Dat hopen wij natuurlijk van harte, maar wij kunnen ons ook voorstellen dat er nog veel vragen over een medische vervolgopleiding onbeantwoord zijn. De KNMG wil je graag verder helpen bij het maken van deze belangrijke keuzes.

De website ‘Beroepskeuze voor artsen helpt je verder bij het maken van de moeilijke carrièrekeuze. De beroepskeuze website biedt praktische informatie over alle medische vervolgopleidingen met een korte film per specialisme. Deze films geven een goed beeld van de verschillen en overeenkomsten tussen de verschillende specialismen en profielen.
Bron: KNMG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen