Nieuw: online community voor diabetes

Array

DiabetesTrefpunt. Voluit leven met diabetes doe je samen
Diabetesvereniging Nederland lanceert het DiabetesTrefpunt: de online community met vragen, ervaringsverhalen en tips voor iedereen die met diabetes te maken heeft.

Iedereen met een chronische ziekte weet: de beste adviezen voor de dagelijkse praktijk krijg je van ervaringsdeskundigen. Mensen die zelf diabetes hebben, weten hoe je je soms ineens zorgen kunt maken over die moeilijk in te stellen diabetes. Of hoe je aanloopt tegen een vraag over je medicatie, voeding of beweging. Ze kennen de praktische problemen, maar hebben ook vaak gouden tips.

clickErvaringen
Als je net hebt gehoord dat je diabetes hebt, is het heel fijn om ervaringen van anderen te lezen. Ook als je al lang met diabetes leeft, zijn er altijd momenten waarop je graag de ervaringen van anderen hoort: hoe is het om zwanger te zijn met diabetes? Wanneer vertel je over je diabetes op je nieuwe baan? Hebben anderen baat bij een koolhydraatarm dieet? Lees het en deel je eigen ervaringen op het DiabetesTrefpunt.

Vrije toegang

DiabetesTrefpunt is vrij toegankelijk. Je hoeft niet in te loggen om de vragen en antwoorden te bekijken. Als je een account aanmaakt, kun je zelf vragen stellen, je eigen ervaringen en tips delen en oproepjes plaatsen.

Bron: DVN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen