“Self-direction in return-to-work: bottlenecks, facilitators and an intervention”

Array
infectieziektenPromotie Mw. Nicole Hoefsmit, MSc: “Self-direction in return-to-work: bottlenecks, facilitators and an intervention”
MKB Nederland en VNO-NCW hebben onlangs voorgesteld om de loondoorbetaling bij ziekteverzuim terug te brengen van twee naar één jaar. Het is de vraag of deze maatregel zal resulteren in een adequate werkhervatting, wanneer niet wordt geïnvesteerd in verbetering van de samenwerking tussen verzuimende werknemers en hun werkgevers.
De bevindingen in dit proefschrift wijzen namelijk op een gespannen samenwerking tussen verzuimende werknemers en hun werkgevers, als gevolg van uiteenlopende doelen (werknemers: medisch herstel, werkgevers: werkhervatting) en onderling wantrouwen. Hiernaast laten de bevindingen zien dat juist het investeren in een betere samenwerking tussen verzuimende werknemers en hun werkgevers kosteneffectief is.

Donderdag 2 april, 12.00 uur

Promotor: prof.dr. F.J.N. Nijhuis
Co-promotores:  dr. I. Houkes,  dr. N. Boumans

Bron: Universiteit Maastricht

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen