Wekedelentumor (sarcoom)

Array

LUMCWekedelentumoren behoren tot een zeldzame groep tumoren die sarcomen heten. Ieder jaar komen er in Nederland ongeveer 600 tot 700 nieuwe patiënten bij. Juist omdat deze vorm van kanker zo weinig voorkomt, is het goed om te weten dat u onderzocht en behandeld wordt door specialisten die toch veel ervaring hebben.

Binnen alle betrokken afdelingen in het LUMC is die uitgebreide ervaring met de behandeling en diagnostiek van deze zeldzame tumoren aanwezig. Zo werken er bij het LUMC meerdere specialisten die zich voornamelijk op sarcomen richten. Jaarlijks behandelen zij een groot aantal patiënten en geven ze advies aan andere medische centra.Waarom u bij ons in goede handen bent
Sneldiagnose sarcoom
Mede dankzij onze ruime ervaring met sarcomen kunt u bij ons terecht voor sneldiagnose. Meestal hebt u al binnen 3 dagen na een verwijzing een afspraak met een van onze specialisten. We plannen onderzoeken zo veel mogelijk op dezelfde dag en een week later hoort u de uitslag. Zo zorgen we dat u zo snel mogelijk weet waar u aan toe bent.

Multidisciplinair team
Zowel tijdens de onderzoeken als de behandeling bent u in handen van een multidisciplinair team. Specialisten van verschillende afdelingen dragen er samen zorg voor dat u de behandeling krijgt die het beste bij u past. Dus niet alleen uw behandelend arts, maar bijvoorbeeld ook de patholoog die weefsel onderzoekt in het laboratorium en de radioloog die medische beeldvorming beoordeelt.

Wetenschappelijk onderzoek naar sarcomen
Het LUMC heeft erg veel kennis over sarcomen in huis en breidt die kennis ook steeds verder uit. We doen veel wetenschappelijk onderzoek naar sarcomen en zijn constant op zoek naar nog betere behandelingen en methoden voor diagnostiek. Vaak zijn die onderzoeken groots opgezet in samenwerking met vooraanstaande ziekenhuizen uit de hele wereld. Soms kunt u ook deelnemen aan zo’n studie. We noemen dat clinical trials. U wordt dan bijvoorbeeld behandeld met medicijnen die ergens anders nog niet verkrijgbaar zijn. Dit kan een positieve bijdrage leveren aan uw behandeling. Als er een clinical trial loopt, doet het LUMC daar meestal aan mee. Zowel bij nationale als internationale studies.

Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen