Informatiebijeenkomst ‘Nieuwe ontwikkelingen bij MS’ (21 april )

Array

MS multiple scleroseOp dinsdag 21 april organiseert het St. Anna Ziekenhuis een informatiebijeenkomst over Multiple Sclerose (MS). Neuroloog dr. Bos vertelt deze avond over nieuwe ontwikkelingen en inzichten binnen de MS zorg. De informatiebijeenkomst vindt plaats in ‘t Kruispunt, Slachthuisstraat 22 te Geldrop (van 19.30 tot 21.00 uur).

Wat is MS?
MS is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel. Anders dan vaak gedacht wordt, is multiple sclerose geen spierziekte. Bij MS gaat het isolerende laagje rondom de zenuwbanen (de myelineschede) langzaam stuk. Daardoor kunnen de zenuwprikkels niet meer goed geleid worden door de zenuwbanen.

MS openbaart zich bij volwassenen meestal tussen het 20e en 40e levensjaar, in ieder geval tussen 10 en 50 jaar oud. In Nederland zijn er ongeveer 17.000 mensen met de ziekte (1 op de 1000).

Aanmelden

De avond begint om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur) en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Meld u dan aan door een mail te sturen aan [email protected]. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Patiëntenvoorlichting via telefoonnummer 040 – 286 4874, bereikbaar op maandag t/m donderdag van 9.00 – 16.00 uur en vrijdag van 9.00 – 12.30 uur.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen