Viruskenner de grens over

Viruskenner is weer van start gegaan. Het jaarlijkse project, bedoeld om jongeren voor te lichten over de risico’s van virussen, wordt dit jaar uitgebreid naar Indonesië.

Antwoorden
In Viruskenner vergaren honderden leerlingen van verschillende scholen kennis over virussen. In wedstrijdverband proberen zij antwoorden te vinden op de vragen als: hoe verspreiden virussen zich? Wat doen ze in de mens of in een dier? Hoe worden mensen er ziek van? En: hoe worden ze weer beter?

virus-hpvIndonesië
Tot aan de gezamenlijke slotdag in juni werken de scholieren elke week aan hun onderwerp van Viruskenner. Dankzij steun van de Europese Unie deed vorig jaar een basisschool in Suriname mee. Dit jaar komt daar een middelbare school in Suriname bij, en haakt ook een school in Indonesië aan bij het project.

Bezoeken
Wetenschappers van het Erasmus MC zijn betrokken bij het kennisproject. Ze bezoeken scholen in Nederland en helpen de leerlingen aan informatie over infectieziekten en virussen.

Winnend
De deelnemers presenteren hun plannen tijdens de slotbijeenkomst op 17 juni in de Arminiuskerk in Rotterdam. Dan wordt het winnende project gekozen en bekendgemaakt wie de Viruskenners van 2015 zijn.

Viruskenner is een initiatief van het Viroscience lab van het Erasmus MC en de Cirion Foundation.

Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen