Morgen Stille tocht in Tuijtjenhorm voor huisarts Nico Tromp

Array

Morgen wordt in Tuitjenhorn een stille tocht gehouden voor huisarts Nico Tromp. Een comité dat onder meer bestaat uit één van de assistentes van Huisartsenpraktijk Tuitjenhorn, organiseert een stille tocht om steun te betuigen aan wijlen Nico Tromp. De tocht wordt georganiseerd nadat in het dorp grote verontwaardiging ontstond toen het rapport van de commissie-Bleichrodt uit kwamVolgens assistente Sonja Blokker-Tesselaar zijn de resultaten van het onderzoeksrapport over de handelwijze van huisarts Tromp in Tuitjenhorn ingeslagen als een bom. Velen zouden vol ongeloof hebben kennisgenomen van de conclusies uit het rapport. Volgens haar is de huisarts in de ogen van zijn patiënten een held en verdient hij eerherstel en een standbeeld.

kaarsDe werkwijze van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Openbaar Ministerie werd tegen het licht gehouden na de dood van de huisarts. Tromp pleegde zelfmoord nadat de IGZ verbood zijn werk uit te voeren en het OM hem wilde oppakken. Onderzoekers zeggen dat het OM en het IGZ geen fouten hebben gemaakt.

De stille tocht wordt gehouden op vrijdag 17 april om 19.00 uur en start bij het gemeentehuis aan de Oostwal in Tuitjenhorn. Het organiserend comité hoopt dat er ook veel collega-artsen aan de stille tocht zullen meedoen.

RTV NH zendt de stille tocht morgen vanaf 18.55 uur live uit op televisie en via de website.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen