Slaap-Waakcentrum SEIN ontvangt prestigieuze titel van ‘somnoloog’ en ‘somnotechnoloog’

Donderdag 23 april jl. hebben medewerkers van het Slaap-Waakcentrum SEIN de prestigieuze en op Europees niveau erkende titel van ‘somnoloog’ en ‘somnotechnoloog’ behaald. Hiermee heeft  het centrum de meest gecertificeerde medewerkers van Nederland. Zes laboranten, twee psychologen, twee Artsen Verstandelijk Gehandicapten (AVG) en een neuroloog van SEIN hebben 15 april jl. het somnologen examen afgelegd. Dit gebeurde tijdens het derde internationale  congres van de European Respiratory Society (ERS) en de European Sleep Research Society (ESRS) in Barcelona.

Foto Persbericht 7 Slaap-Waakcentrum SEIN meest gecertificeerd 23042015Een select gezelschap Europeanen mag deze titels voeren. ‘Somnoloog’ en ‘somnotechnoloog’ zijn kwaliteitstitels op Europees niveau die gelden als erkenning voor de kennis van de slaapgeneeskunde. Dit betreft kennis over alle aspecten van de slaapgeneeskunde, waaronder stoornissen van de biologische klok, ademhalingsafhankelijke slaapstoornissen, bewegingsstoornissen tijdens de slaap en overmatige slaperigheid overdag, zowel bij volwassenen als kinderen.

 

Veel Nederlanders last van slaapproblemen
Een op de drie Nederlanders kampt met slaapproblemen. Een groot deel van deze problemen ontstaat door het gebruik van social media in de slaapkamer en de toenemende druk om altijd bereikbaar te zijn.  Een ander groot deel van de slaapproblemen heeft een lichamelijke oorzaak. Een brede medische en psychosociale kijk is nodig om deze stoornissen op te sporen en aan te pakken. De behaalde, Europees erkende, kwalificaties tonen aan dat SEIN het volledige domein van slaapgeneeskunde optimaal beheerst.

Slaapdeskundigen SEIN met titel somnoloog:

  • Dr. A.W. de Weerd, neuroloog
  • Dr. G.J. Lammers, neuroloog
  • Drs. K. E. Schreuder, basis arts
  • Drs. N. van der Schaaf, AVG-arts
  • Drs. A.S.  Smits, AVG-arts
  • Dhr. R. Tijdens, slaap-waaklaborant (Msc)
  • Mw. L.R.  Wagelaar-Rohling, technisch geneeskundige (Msc)
  • Drs. E.M. Redlich, psycholoog
  • Drs. S. Boukamp, psycholoog

 

Laboranten SEIN met titel somnotechnoloog:

  • Mw. Blankvoort, slaap-waaklaborant
  • Mw. M. Burchartz. slaap-waaklaborant
  • Mw.  I. Warnaar, slaap-waaklaborant
  • Mw. L. Mattern, slaap-waaklaborant
  • Mw. H. Steinebach, slaap-waaklaborant
  • Mw.  I. Warnaar, slaap-waaklaborant
  • Mw. N. Wassink, slaap-waaklaborant (Msc)
  • Mw. R. Bossche, slaap-waaklaborant

Expertisecentrum
SEIN heeft een Slaap-Waakcentrum in Zwolle,  Groningen en Heemstede. De Slaap-Waakcentra zijn onderdeel van Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN). SEIN is een expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. Iedereen kan met een verwijzing terecht bij een Slaap-Waakcentrum van SEIN. Het kan gaan om bijvoorbeeld slapeloosheid, narcolepsie, slaap apneu of slaapwandelen. Er is ook een polikliniek voor mensen met een verstandelijke beperking en een polikliniek voor psychiatrie en slaapstoornissen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen