Gerechtshof in Leeuwarden heeft voormalig maagchirurg Nick R. in hoger beroep vrijgesproken

Array

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft voormalig maagchirurg Nick R. van het Scheper Ziekenhuis in Emmen in hoger beroep vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie (OM) had drie maanden voorwaardelijk celstraf tegen hem geëist wegens mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.

Nick R. voerde tussen 2006 en 2009 vele maagverkleiningsoperaties uit in het Emmer ziekenhuis. Hij werd in 2009 op non-actief gesteld en later ontslagen vanwege de vele complicaties en sterfgevallen die zich in die jaren hadden voorgedaan. Zeventien patiënten en nabestaanden deden aangifte tegen hem.
hamer rechtNa een lang en ‘uiterst complex’ onderzoek concludeerde justitie dat slechts in één zaak vervolging mogelijk was. Het ging om een vrouw bij wie na een maagverkleiningsoperatie een wondgaasje in de buik was achtergebleven. De vrouw werd daardoor ernstig ziek.

In mei vorig jaar had ook de rechtbank in Assen R. al vrijgesproken, omdat de oud-chirurg het gaasje niet opzettelijk had achtergelaten; bovendien was er geen sprake van zwaar lichamelijk letsel. Het Openbaar Ministerie ging tegen deze uitspraak in beroep.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen