ITG-film wint “Hand in Hand Award” op WorldMediaFestival

Een documentaire van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG) heeft gisteravond (6/5/2015) in Hamburg de “Special Award Hand in Hand” gewonnen tijdens het WorldMediaFestival, een internationale competitie voor alle takken van de media. Deze prijs gaat jaarlijks naar een programma van een land, regering, bedrijf, organisatie of individu dat bijdraagt aan verbeterde levensomstandigheden of een betere samenleving. Dit jaar deden er meer dan 700 producties mee aan het festival. Het tv-programma “Wauters vs Waes” werd bekroond met de Grand Prix Award in de categorie Entertainment.

“Switching the Poles” belicht het capaciteitsversterkingsprogramma van het ITG in ontwikkelingslanden. Het door de Belgische Directie-Generaal voor Ontwikkelingssamenwerking (DGD) gefinancierde programma hielp de voorbije 15 jaar tientallen Zuidpartners om medische en wetenschappelijke expertise in eigen handen te nemen. “Switching the Poles” toont een aantal mijlpalen uit het programma, met verhalen uit Benin, Burkina Faso, Cambodia, India en Peru.

De film laat zien welke vooruitgang er is geboekt in de strijd tegen tuberculose, malaria, hiv en verwaarloosde tropische ziektes. Daarnaast komen ook toegang tot gezondheidszorg en antibioticaresistentie aan bod.

Het ITG legt zich steeds meer toe op het bevorderen van kennis in de tropische geneeskunde en volksgezondheid in een 21ste eeuw waarin Noord en Zuid de wereld delen als gelijkwaardige partners. Dat kan het instituut enkel samen met sterke Zuidpartners doen.

“Switching the Poles” werd geproduceerd door Bozo Film Company, met regie van Peter Bostoen. De documentaire ontving in Hamburg ook zilver in de categorie Gezondheid. In oktober 2014 viel “Switching the Poles” ook al in de prijzen bij de Cannes  Corporate Media & TV Awards.

Recente artikelen