Meander-team stapt opnieuw op de fiets in strijd tegen kanker

Stelvio fietsers MeanderEen team van Meander Medisch Centrum doet net als vorig jaar mee aan de fietstocht Stelvio for Life, met als doel geld in te zamelen voor onderzoek op het gebied van kanker. Onder de ploegnaam ‘Meander voor de top’ gaat de groep wielrenners – merendeels specialisten van het ziekenhuis – onder leiding van Frank de Reij, CEO Meander Medisch Centrum, de uitdaging aan om de top van deze Italiaanse berg te bereiken.

De deelnemers hebben hun eerste training inmiddels achter de rug. De stichting Stelvio for Life organiseert op 29 augustus voor de vierde maal de uitdagende (hard)loop- en fietstocht naar de top van de “Passo dello Stelvio”. De sportieve uitdaging is de beklimming van de zuidzijde van de Stelvio, een bekende en beruchte bergpas in Italië. De top ligt op een hoogte van 2.758 meter en wordt bereikt na het overwinnen van 1.533 hoogtemeters.

Goed doel
De keuze om mee te doen aan de beklimming van de Stelvio-pas, is geen toeval. Het gaat om een sponsortocht met als doel geld in te zamelen voor de stichting Barcode for Life. Barcode for Life is een stichting die geld inzamelt voor het Center For Personalized Cancer Treatment (CPCT). Meander participeert in het onderzoek dat in het CPTC wordt gedaan naar ‘maatwerk’ in de behandeling bij kanker. Het sluit aan bij de ambitie van Meander Medisch Centrum om de best mogelijke zorg bij kanker te bieden.