Behandeling hartritmestoornis op maat

Array

hartritmePromotie Annalisa Milano: ‘Understanding cardiac electrical phenotypes in the genomic era’.
Dit proefschrift biedt nieuwe inzichten in de erfelijke factoren die een rol spelen bij hartritmestoornissen en hart-elektrische fenotypes (ECG-parameters). Milano schetst de mogelijkheden van veelbelovende nieuwe technische ontwikkelingen die het onderzoek naar de erfelijke factoren van hartritmestoornissen zullen vergemakkelijken in de (nabije) toekomst.

De opkomst van betaalbare technieken om het hele menselijke genoom in kaart te brengen, houdt in dat van patie?nten niet meer alleen geselecteerde varianten, geselecteerde genen, DNA-regio’s of alle coderende genen worden bekeken, maar hun hele genoom. In het kader van studies in muizen om erfelijke factoren op te sporen, is de ontwikkeling van nieuwe populaties van muizenlijnen die zeer diverse erfelijke eigenschappen bevatten, een belangrijke bron voor toekomstig onderzoek naar erfelijke factoren van ECG-parameters.

De toenemende kennis van en inzicht in de erfelijke basis van (hart)ziekten brengt de belofte met zich mee dat deze kennis uiteindelijk leidt tot gepersonaliseerde zorg: op de erfelijke factoren van een patie?nt toegesneden therapiee?n.

Bron: AMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen