Zelfevaluatieformulier helpt kwaliteit Preventief Medisch Onderzoek te verbeteren

dart doelOm vast te stellen in welke mate een aangeboden en/of uitgevoerd preventief medisch onderzoek (PMO) voldoet aan de criteria uit de KNMG-richtlijn PMO heeft de KNMG een online evaluatieformulier ontwikkeld. Het evaluatieformulier is een hulpmiddel voor aanbieders en uitvoerders van Preventief Medisch Onderzoek (PMO) dat inzichtelijk maakt welke onderdelen van het onderzoek verbetering behoeven.

De zelfevaluatie is een hulpmiddel voor eigen gebruik, maar geeft geen certificering aan Preventief Medisch Onderzoek. Per onderdeel wordt automatisch een score berekend en er dient per onderdeel minimale een score van 55% behaald te worden. Het invullen van het formulier neemt circa 20 minuten in beslag en is anoniem. Het evaluatieformulier behoort bij de KNMG Multidisciplinaire Richtlijn Preventief Medisch Onderzoek en bestaat uit drie onderdelen.

Met behulp van het evaluatieformulier krijgen aanbieders en uitvoerders bij onderdeel 1 inzicht in het doel en doeltreffendheid van hun preventief medisch onderzoek. In onderdeel 2 wordt het PMO-proces gemeten en onderdeel 3 geeft inzicht in de mate van kwaliteitsmanagement.

De KNMG wil met dit instrument aanbieders en uitvoerders van preventief medisch onderzoek helpen om hun aanbod af te stemmen met de criteria uit de KNMG-richtlijn. Tevens hoopt de KNMG met de ingevulde gegevens meer inzicht te krijgen in het aanbod van preventief medisch onderzoek en het gebruik van de richtlijn.

Aanbieders en uitvoerders van preventief medisch onderzoek kunnen via www.knmg.nl/pmo-zelfevaluatie direct aan de slag met de zelfevaluatie.

Bron: KNMG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen