Nieuwe koppeling zorgt voor kwalitatief goede SBG-aanlevering!

Array

elektronisch-gezondheidsdossier.VCD Healthcare levert totaaloplossing voor zorg en declaraties
Vrijgevestigde psychologen en psychiaters zijn verplicht om een kwalitatief goede aanlevering te doen aan de Stichting Benchmark GGZ (SBG). VCD Healthcare en InfinitCare hebben de handen ineengeslagen en introduceren, per 1 juli 2015, daarom de SAM Aanlevermodule.

Inzicht, overzicht en uitzicht
In de SAM Aanlevermodule worden de DBC gegevens (over de patiënt, behandeling en behandeleffecten) op een slimme manier met de ROM gegevens gekoppeld voor de juiste SBG-aanlevering. Daarnaast krijgen de gebruikers van Online-DBC met deze oplossing inzicht in de behandeleffecten en in de kwaliteit van de data, overzicht om een kwalitatief goede aanlevering te doen en uitzicht op vergoeding door de zorgverzekeraar. De eerste implementaties Online-DBC en InfinitCare zijn bij grotere ziekenhuizen en instellingen goed verlopen. Kortom, de SAM Aanlevermodule is nu ook beschikbaar voor de vrijgevestigden.

Paul Pieters, Productmanager Online-DBC, over de samenwerking: “Het betreft hier een samenwerking welke wij zijn aangegaan om onze relaties optimaal te kunnen ondersteunen. InfinitCare is een partner met jarenlange ervaring in de SBG-aanlevering, met de SAM Aanlevermodule kunnen we onze relaties ontzorgen!”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen