Voor 22ste keer ISCOMS voor internationale studenten in UMCG

0
340

umcgRuim 600 biomedische studenten uit 59 verschillende landen komen naar Groningen voor het International Student Congress of (bio)Medical Sciences (ISCOMS). Nobelprijswinnaar prof. dr. Martin Chalfie (Scheikunde, 2008) is een van de sprekers bij dit congres. ISCOMS vindt dit jaar plaats van 2 t/m 5 juni in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

ISCOMS wordt voor de 22ste keer georganiseerd en staat bekend als een van de meest vooraanstaande biomedische studentencongressen in Europa. Medische- en biomedische studenten uit de hele wereld presenteren er hun onderzoek; voor hen biedt ISCOMS vaak een eerste podium in een wetenschappelijke carrière.

Bekende sprekers tijdens het congres zijn de internationale toponderzoekers Prof. Martin Chalfie PhD, Prof. Carl Figdor PhD en Chad E. Bouton. Dit jaar zal professor Martin Chalfie PhD, Nobelprijswinnaar voor de chemie 2008, een lezing geven over zijn baanbrekende onderzoek naar het groen fluorescent proteïne.  Dit eiwit is mede door hem ontdekt en de biomedische doeleinden zijn eindeloos. Chad Bouton licht tijdens ISCOMS zijn uitvinding toe waardoor een jongen zijn verlamde arm weer kon bewegen door gebruik te maken van een hersenchip en een brace. Vanuit Nijmegen komt prof. Carl Figdor PhD om ons meer te leren over de ontwikkelen op het gebied van immunotherapie tegen kanker.

Daarnaast is er voor de deelnemers van ISCOMS een live operatie die te volgen is vanuit de collegezaal. Via een live-connectie zal communicatie mogelijk zijn, waardoor er tijdens de operatie ook vragen gesteld kunnen worden. Dit is voor hen een unieke mogelijkheid om een keizersnedeoperatie bij te wonen.

Het ISCOMS biedt studenten uit de hele wereld een platform om hun onderzoek te presenteren aan een groot en internationaal publiek. Daarnaast zijn er tal van workshops op ieder biomedisch vlak.  Verder is er een royaal en uitgebreid sociaal programma.

Meer informatie is te vinden op www.iscoms.com.