Krachtige vrouwen in foto-expositie BOLD van fotograaf Carolien Sikkenk in Fotogalerie De Gang

Array

Carolien Sikkenk fotografeerde vrouwen die door ziekte hun haar verloren
In Fotogalerie De Gang in Haarlem is van 6 juni t/m 22 augustus de foto-expositie BOLD van fotografe Carolien Sikkenk te zien. Carolien Sikkenk fotografeerde vrouwen die hun haar hebben verloren als gevolg van ziekte. Driekwart van de gefotografeerde vrouwen werd kaal als gevolg van chemotherapie. De overige vrouwen hebben de auto-immuunziekte alopecia, waardoor het haar kan uitvallen en vaak niet meer terugkeert. Voor de meeste vrouwen is dit haarverlies bijzonder ingrijpend. Zij kunnen het ervaren als het verlies van een deel van hun vrouwelijkheid.

fotostripMet deze fotoserie wil Carolien een ander beeld scheppen. Als het haar wegvalt wordt een andere schoonheid zichtbaar. Andere dingen gaan opvallen: mooie jukbeenderen, vrolijke sproetjes, de vorm van de lippen, een blik in de ogen. Het haar leidt niet meer af van de pure schoonheid van een gezicht. Gezichten die zonder omlijsting van haar zowel kracht als vrouwelijkheid uitstralen. Er was lef voor nodig om zich kaal te laten fotograferen. Deze vrouwen zijn niet alleen kaal (bald), maar vooral ook stoer en krachtig (BOLD).

Aan deze foto-expositie wordt een fotoboek gekoppeld dat aan alle ziekenhuizen in Nederland zal worden aangeboden. Het fotoboek zal ook bij de winkel ‘De Wereld van Jansje’ verkrijgbaar zijn – gelegen naast Fotogalerie de Gang, Grote Houtstraat 45, Haarlem – en kan besteld worden via www.expo-bold.com.

Bezoekersinformatie
De tentoonstelling is van 6 juni t/m 22 augustus te zien in Fotogalerie De Gang, Grote Houtstraat 43 in Haarlem. De expositie is vrij toegankelijk en de fotogalerie is geopend tijdens winkeluren.

Over Carolien Sikkenk
Carolien Sikkenk is professioneel fotograaf. Haar talent ligt bij het fotograferen van mensen in zeer diverse settings zoals portret, reportage, mode, promotie- of concertfotografie. Haar werk wordt o.a. gebruikt in campagnes en als promotiefoto’s voor vele artiesten, magazines, non-gouvernementele organisaties, merken en organisaties. Daarnaast wordt haar werk in ansichtkaartvorm uitgegeven door Art Unlimited.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen