Dokter op Dinsdaglezing over duizeligheid

Array

duizeligheidOp dinsdag 23 juni a.s. geeft KNO-arts Susanne Balter een Dokter op Dinsdaglezing over draaiduizeligheid (vertigo). Rond de 10% van de patiënten die een huisarts bezoeken hebben als voornaamste klacht duizeligheid. Duizeligheid kan een hele grote impact op uw dagelijks functioneren hebben. Susanne Balter bespreekt dat het achterhalen van de oorzaak tot een goed behandelplan kan leiden. De lezing is in het Auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis van 19.00 – 20.30 uur. Aanmelden is nodig; dit kan via [email protected] of telefoonnummer (073) 553 65 77.

Duizeligheid komt tweemaal zoveel voor bij vrouwen als bij mannen en komt ook vaker voor met het toenemen van de leeftijd. Om u stabiel te voelen in een ruimte bent u afhankelijk van meerdere factoren. U moet goed kunnen zien, goed kunnen horen, goed de ondergrond kunnen voelen waarop u staat/zit en goed functionerende evenwichtsorganen hebben. Als een of meerdere van deze systemen niet optimaal functioneren kunt u evenwichtsklachten ervaren.

One-stop-visit
Bij duizeligheidklachten krijgt u op de polikliniek Keel-, Neus- en Oorheelkunde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis eerst een oriënterend gesprek en KNO-onderzoek. Daarna wordt indien nodig meteen een uitgebreid evenwichts- en gehooronderzoek gedaan. De KNO-arts bespreekt aansluitend met u de onderzoeksresultaten een voorstel tot behandelplan. De behandeling kan bestaan uit een poliklinische behandeling, die direct kan plaatsvinden. Of er kan behandeld worden met medicijnen en/of fysiotherapie.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen