Grote zorgverzekeraars in zee met particuliere kliniek Sanavisie voor borstreconstructies

Sanavisie-2012-juli-8930Verzekeraars waarderen combinatie specialisatie & hoogste klanttevredenheid
Voor vrouwen die een gedeeltelijke of gehele borstamputatie hebben moeten ondergaan is een borstreconstructie één van de belangrijke voorwaarden voor de kwaliteit van hun leven na borstkanker.

Zorgverzekeraars Coöperatie VGZ en CZ hebben met Sanavisie Bodyclinic contracten afgesloten waardoor deze ingreep voor hun cliënten wordt vergoed, ook al is de behandeling van borstkanker in een regulier ziekenhuis verricht. Sanavisie, is hiermee de eerste private kliniek die deze zorg vergoed kan aanbieden.

De overeenkomst betreft de meest toegepaste vorm van borstreconstructie waarbij met een tissue expander en een implantaat de borst hersteld kan worden. Dit is van grote betekenis voor vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan. Ook correcties met lichaamseigen vet behoren tot de mogelijkheden al wordt deze vorm van reconstructie nog niet in alle gevallen door de Nederlandse zorgverzekeraars vergoed.

Hoogste klanttevredenheid
Voor UVIT en CZ was niet alleen de kostenefficiëntie van Sanavisie een belangrijke overweging, maar ook de hoge klanttevredenheid. Sinds Sanavisie in 2010 de deuren opende, scoort het jaar na jaar de hoogste klanttevredenheid in de zorg in Nederland, volgens het oordeel van brancheorganisatie Zelfstandige Klinieken Nederland.

Plastisch chirurg en medisch directeur dr. Stijn Bauland: “In onze filosofie is een vrouw die borstkanker heeft gehad, geen patiënt meer, maar een cliënt. Een borstreconstructie heeft een enorme impact op de quality of life na borstkanker. Door gebrek aan capaciteit en onvoldoende kennis van de mogelijkheden, gebeurt er nog steeds veel te weinig voor deze groep. Wij zijn blij en dankbaar dat we deze vrouwen nu kunnen helpen.”

Over Sanavisie Bodyclinic
Sanavisie Bodyclinic is een Instelling voor Medisch Specialistische Zorg (IMSZ), een door de overheid toegelaten instelling voor zowel verzekerde als niet-verzekerde zorg op het gebied van plastische chirurgie. Het succes blijkt uit de erkenning van de cliënten . In 2013 en 2014 was Sanavisie de kliniek met de hoogste klanttevredenheid in Nederland. Om de medische kwaliteit te borgen werkt Sanavisie samen met het Radboud UMC en diverse ziekenhuizen in de regio.
Het hoofdkantoor en OK-complex van Sanavisie is gevestigd aan de Hoogveldseweg 1, te Mill. Daarnaast zijn er locaties in Leiden, Helmond en Sittard.