Nieuwe bestuurders voor Medisch Specialisten Noord West

bestuurMedisch Specialisten Noord West (MSNW) heeft Marion Gout-van Sinderen benoemd tot Algemeen Directeur en Frans Hilders tot Financieel Directeur. Zij zullen samen het Dagelijks Bestuur gaan vormen van de maatschap. Met dit besluit is de oprichtingsfase van MSNW voltooid.

Het Medisch Specialistisch bedrijf is 1 januari 2015 opgericht als een maatschap onder de naam van Medisch Specialisten Noord West (MSNW). Ruim 180 medisch specialisten van de MCA Gemini Groep hebben zich verenigd in MSNW.
Zij hebben ervoor gekozen zelfstandig te blijven. Als medisch specialistisch bedrijf willen zij zo actief betrokken blijven bij de kwaliteit, veiligheid en organisatie van de zorg in ziekenhuizen.

Het model waarvoor gekozen is, zal de samenwerking met de bestuurders van ziekenhuizen en verzekeraars verbeteren. Sinds 1 januari is het hanteren van integrale tarieven voor medisch specialisten van kracht geworden.
“De gezondheidszorg in Nederland is wederom uitgeroepen tot de beste van Europa door het onafhankelijke instituut Health Consumer Powerhouse (HCP). Wij hebben er alle vertrouwen in dat de MSNW met haar aangesloten specialisten en de nieuw benoemde bestuurders die kwalificatie verder zal versterken in het belang van alle betrokkenen”, aldus Peter van den Akker, voorzitter van het interim Dagelijks Bestuur.

De benoeming van de Financieel Directeur is van kracht per 1 mei jl. en van de Algemeen Directeur per 8 juni a.s.

Over Marion Gout-van Sinderen
Marion Gout-van Sinderen (1954) was tot juli 2014 president-directeur ProRail. Daarvoor vervulde zij de functies van commandant van het Commando DienstenCentra en plaatsvervangend secretaris-generaal voor het ministerie van Defensie. Eerder vervulde zij functies bij de provincie Zuid-Holland, het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat en het ministerie van Economische Zaken.

Over Frans Hilders
Frans Hilders (1960) is register accountant en een ervaren financieel manager, breed georie?nteerd en gespecialiseerd in de zorgsector. Hij is o.a. werkzaam geweest als manager Administratie & Control bij het Rode Kruis Ziekenhuis, directeur algemene dienst Beheer bij het AMC en als zelfstandig gevestigd interim manager.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen