Reumafonds op EULAR-congres 2015

reumafondsHet jaarlijkse congres van Europese reumaorganisaties, EULAR, begint op 10 juni in Rome. Op EULAR bespreken wetenschappers, artsen, behandelaars en patienten de nieuwste inzichten en ontwikkelingen in de bestrijding en de behandeling van reuma. Ook belangenbehartiging komt aan de orde. Het Reumafonds is aanwezig en geeft twee presentaties.

EULAR staat voor EUropean League Against Rheumatism. Het is de Europese koepelorganisatie voor de strijd tegen reuma. De eerste conferentie van EULAR werd al in 1947 gehouden. Sinds 2000 is dit een jaarlijkse bijeenkomst, een van de belangrijkste ter wereld.

Reumafonds aan het woord
Het Reumafonds is op EULAR 2015 om de laatste inzichten in reumaonderzoek uit te wisselen en om nieuwe mogelijkheden voor (internationale) partnerschappen te verkennen. Naast reumaonderzoek is het opkomen voor de belangen van reumapatienten een belangrijk onderwerp op EULAR. Het Reumafonds komt aan het woord over twee onderwerpen.

Vrije artsenkeuze en de Reumabeweegwijzer
Het eerste onderwerp dat het Reumafonds presenteert op EULAR 2015 is het thema keuzevrijheid in de Nederlandse zorg voor mensen met reuma. Wij hebben ons daar vorig jaar sterk voor gemaakt, samen met andere patiënten- en artsenorganisaties.
Daarnaast geeft het Reumafonds tijdens EULAR een toelichting op het opzetten van de Reumabeweegwijzer.

Lees meer over EULAR 2015 (Engelstalige website) http://www.congress.eular.org/

Bron: Reumafonds