Maurice Verdaasdonk nieuwe directeur Laboratoriumdiagnostiek bij Siemens Healthcare

Array

pbH-VERDAASDONK-2015-PRINTOp maandag 15 juni 2015 start Maurice Verdaasdonk (47 jaar) bij Siemens Healthcare als directeur Laboratoriumdiagnostiek.
Maurice Verdaasdonk is in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor het realiseren van de visie van Siemens Healthcare op het gebied van laboratoriumdiagnostiek binnen de Nederlandse gezondheidszorg: “Het is een bijzonder dynamische wereld waar grote uitdagingen liggen voor de toekomst.

Laboratoria staan erg onder druk, terwijl ze voor diagnostiek onontbeerlijk zijn. Om te kunnen groeien is onder andere het aangaan van strategische partnerships noodzakelijk. Daarnaast krijg ik bij Siemens Healthcare de unieke kans om in-vivo- en in-vitrodiagnostiek nadrukkelijker te laten bijdragen aan een hoogwaardigere en efficiëntere gezondheidszorg en de verdere ontwikkeling van personalized healthcare in Nederland.”

Maurice Verdaasdonk beschikt over ruime ervaring in de gezondheidszorg en bekleedde diverse strategische managementfuncties op het gebied van medische diagnostiek, laboratoriumautomatisering, biotechnologie en farmacie. Zo was hij werkzaam als directeur bij Abbott Nederland en als National Sales Manager Diabetes Care bij Eli Lilly. Van 2011 tot april 2015 was hij ook bestuursvoorzitter van Diagned, de overkoepelende organisatie van fabrikanten en importeurs van diagnostische apparatuur en testen.

Maurice Verdaasdonk is de opvolger van Jan Rothuizen, die als Account Director Ziekenhuizen zich geheel zal gaan richten op de special accounts in de laboratoriumwereld.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen