Steeds vaker kan een geneesmidddel niet geleverd worden

0
309

Patiënten krijgen steeds vaker te horen dat een medicijn niet leverbaar is. In 2013 werd aan de balie bij 426 middelen nee verkocht, inmiddels zijn dat er honderd meer. Dat leidt tot ergernis én allerlei nare bijwerkingen zo meldt het AD.
Vele honderden patiënten worden gedupeerd. Afgelopen jaar betrof het onder meer omedicijnen tegen chronische darmontstekingen, groeihormonen voor kinderen, antidepressiva en antibiotica bij impetigo.

geneesmiddelen-200x185De problemen worden veroorzaakt door de prijs van geneesmiddelen. Verzekeraars kopen het goedkoopste in. Dat drukt alternatieve middelen van de markt. Producenten hebben steeds kleinere voorraden omdat ze niet weten of een alternatief voor houdbaarheidsdatum geleverd kan worden. Soms zijn er dan nog maar twee alternatieven bij apotheek en groothandel beschikbaar. Heeft één van de aanbieders een productieproblemen, dan kan de ander dat niet opvangen, en ontstaan er leveringsproblemen in die productgroep.
Bij sommige patiënten luistert de keuze heel nauw. De KNMP wil dat het kabinet zorgverzekeraars maant voldoende keuze te bieden.

Vorig artikelKNMP: Veranderingen in declaratieverkeer op koers
Volgend artikelNoten en pinda’s gerelateerd aan verlaagde sterfte
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.