Zorgprofessionals werken samen in de CVA-keten Twente

Array

De CVA-keten Twente houdt op maandag 15 juni haar eerste gezamenlijke bijeenkomst voor professionals in de CVA-zorg. Inmiddels hebben zich ruim 300 zorgprofessionals aangemeld voor deze bijeenkomst die wordt gehouden bij de Universiteit Twente. De CVA-keten Twente is een zorgketen voor mensen die een beroerte hebben gehad.

De patiënt ontvangt professionele zorg op maat en door de samenwerking van deelnemende zorgaanbieders, is er een optimale afstemming en doorstroming binnen de keten.

cva keten twenteDe samenwerking binnen de keten is gericht op het verbeteren van de kwaliteit en doelmatigheid van de zorg aan CVA patiënten. Het vizier is daarbij vooral gericht op het verbeteren van de afstemming en communicatie tussen alle zorgverleners binnen de keten in de acute, revalidatie- en chronische fase. De patiënt ontvangt hierdoor professionele zorg op maat met een optimale afstemming en doorstroming binnen de keten.

 
Tijdens de bijeenkomst op maandag 15 juni krijgen de zorgprofessionals een uitgebreid en informatief programma aangeboden. Naast een informatiemarkt met stands van de verschillende ketenpartners zijn er ook interessante inhoudelijke workshops. In deze workshops presenteren de verschillende ketenpartijen zich vanuit hun eigen vakgebied. De inhoud van deze workshops is met zorg samengesteld en specifiek gericht op alle professionals die in de CVA-zorg werkzaam zijn.

 

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk.

Over CVA-keten Twente
Oorspronkelijk waren er vier regio’s in Twente met een ketenzorgprogramma. Drie van deze ketens, te weten Noord-West-Twente, Noord-Oost-Twente en Midden-Twente, hebben elkaar sinds 2010 in toenemende mate opgezocht. In 2013 ondertekenden de ketens een convenant om te komen tot de CVA-Keten Almelo/Hengelo en omgeving. In dezelfde periode zijn er ook gesprekken gevoerd met Zuid-Twente (Enschede en omgeving) om te komen tot één CVA-ketenzorg Twente en omgeving. De bestuurders van deelnemende ziekenhuizen en V&V instellingen verklaarden zich akkoord met dit initiatief. Daarmee zijn alle vier de ketens samengekomen. De deelnemers volgen de landelijke ontwikkelingen op het gebied van CVA, onder andere de zorgstandaard CVA/TIA.

De volgende partijen, in willekeurige volgorde, zijn deelnemers van de CVA-keten Twente:

 1. AriënsZorgpalet
 2. Carintreggeland
 3. De Posten
 4. Huisartsen Kring Twente
 5. InteraktContour
 6. Livio
 7. MST
 8. Roessingh, Centrum voor Revalidatie
 9. TriviumMeulenbeltZorg
 10. ZGT
 11. ZorgAccent Huisartsen Kring Twente
 12. Zorggroep Sint Maarten – Maartje

Bron: CVA-keten Twente

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen