Wereldrecord bloedsuikerspiegel meten: statement tegen Type 1 Diabetes

Array

diabetes_Dit is een origineel bericht van JDRF
Sinds zaterdag 13 juni is Nederland een vermelding in het Guinness Book of Records rijker. In de tuinen van Slot Zeist prikten 341 mensen tegelijkertijd in hun vinger om zo hun bloedsuikerspiegel te meten. De recordpoging, een initiatief van JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation), was bedoeld om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar Type 1 Diabetes, een aangeboren auto-immuunziekte die de aanmaak van insuline bij mensen verstoort.

Type 1 Diabetes is nog niet te genezen en heeft een grote invloed op het leven van bijna 100.000 mensen in Nederland. Naast de recordpoging verzorgden de topsporters Foppe Houting (hockey) en Loïs Kloor (shorttrack), allebei diabetes Type 1 Diabetes-patiënt, sportieve clinics.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen