“Gehoorbescherming, daar deden we niet aan” Teun Botterweg (71)

0
490

Op Curaçao ben ik geboren. Mijn vader was bij de politie. Er zaten daar veel Chinezen in de handel. Die brachten cadeautjes mee. Kalkoenen, servies en… vuurwerk! Zware knallen. Vonden we prachtig. En schieten deden we ook graag. Maar in die tijd had je natuurlijk geen gehoorbescherming.

Aan het werk in de wereld
Na mijn studie Economie kon ik aan de slag bij het Nederlands Economisch Instituut. Ik verdiepte me in de inpoldering van Nederland. Al gauw werd het internationaler. Zweden, Hongarije, Indonesië, Suriname, Colombia… ik heb in wel 50 verschillende landen gewerkt.

gehoorKrekels? Welke krekels?
Het was een mooie zomerdag, ik was een jaar of dertig. Mijn vrouw en ik keken uit over de weilanden. Ik zeg: hoor jij ook die krekels? Ze zegt: krekels? Welke krekels?  Volgens mij heb jij een probleem met je oren. De KNO-arts bevestigde dat.

Niets aan te doen…

Mijn gehoor werd merkbaar slechter. Ik moest steeds vaker vragen: wat zeg je? Vond mijn omgeving ook irritant. De KNO-arts gaf destijds aan dat er nog niets aan te doen was.?. Dat heb ik maar aanvaard. Ik was ook veel te druk om er echt werk van te maken. Totdat een goede vriend me uiteindelijk naar Beter Horen stuurde.

Je kan niet alles verwachten…
De audicien zei vooraf eerlijk: u kunt niet alles verwachten. Toch, toen ik mijn eerste hoortoestellen op proef kreeg … een openbaring! Voor het eerst na ruim dertig jaar slechthorendheid kon ik weer van alles horen. Ja, het kan altijd nog verfijnder. Maar nu kan ik in elk geval mijn werk als vrijwilliger in Blijdorp goed blijven doen. Want ik houd wel van planten, maar ik ga er mooi niet achter zitten.”

We zeggen het maar liever eerlijk. U krijgt uw gehoor niet helemaal terug. Maar onze audiciens zoeken net zo lang door tot u 100% tevreden bent. Als dé hoorspecialist hebben wij daarvoor de mensen en middelen in huis. Wilt u ook beter horen? Begin dan met ons gratis boekje ‘Een eerlijk verhaal’?. De complete gids voor alle mensen die twijfelen aan hun gehoor.

Bron: Beter Horen