“Gehoorbescherming, daar deden we niet aan” Teun Botterweg (71)

Array

Op Curaçao ben ik geboren. Mijn vader was bij de politie. Er zaten daar veel Chinezen in de handel. Die brachten cadeautjes mee. Kalkoenen, servies en… vuurwerk! Zware knallen. Vonden we prachtig. En schieten deden we ook graag. Maar in die tijd had je natuurlijk geen gehoorbescherming.

Aan het werk in de wereld
Na mijn studie Economie kon ik aan de slag bij het Nederlands Economisch Instituut. Ik verdiepte me in de inpoldering van Nederland. Al gauw werd het internationaler. Zweden, Hongarije, Indonesië, Suriname, Colombia… ik heb in wel 50 verschillende landen gewerkt.

gehoorKrekels? Welke krekels?
Het was een mooie zomerdag, ik was een jaar of dertig. Mijn vrouw en ik keken uit over de weilanden. Ik zeg: hoor jij ook die krekels? Ze zegt: krekels? Welke krekels?  Volgens mij heb jij een probleem met je oren. De KNO-arts bevestigde dat.

Niets aan te doen…

Mijn gehoor werd merkbaar slechter. Ik moest steeds vaker vragen: wat zeg je? Vond mijn omgeving ook irritant. De KNO-arts gaf destijds aan dat er nog niets aan te doen was.?. Dat heb ik maar aanvaard. Ik was ook veel te druk om er echt werk van te maken. Totdat een goede vriend me uiteindelijk naar Beter Horen stuurde.

Je kan niet alles verwachten…
De audicien zei vooraf eerlijk: u kunt niet alles verwachten. Toch, toen ik mijn eerste hoortoestellen op proef kreeg … een openbaring! Voor het eerst na ruim dertig jaar slechthorendheid kon ik weer van alles horen. Ja, het kan altijd nog verfijnder. Maar nu kan ik in elk geval mijn werk als vrijwilliger in Blijdorp goed blijven doen. Want ik houd wel van planten, maar ik ga er mooi niet achter zitten.”

We zeggen het maar liever eerlijk. U krijgt uw gehoor niet helemaal terug. Maar onze audiciens zoeken net zo lang door tot u 100% tevreden bent. Als dé hoorspecialist hebben wij daarvoor de mensen en middelen in huis. Wilt u ook beter horen? Begin dan met ons gratis boekje ‘Een eerlijk verhaal’?. De complete gids voor alle mensen die twijfelen aan hun gehoor.

Bron: Beter Horen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen