Nieuw Kinemoto-scherm in KinderPark Meander

Sinds kort is er een nieuw Kinemoto-scherm met extra mogelijkheden beschikbaar in KinderPark Meander. Kinderen sturen spelletjes en apps op de Kinemoto aan door te bewegen. De Kinemoto is mogelijk gemaakt door sponsoring van Axendo.

Kinemoto maakt gebruik van Microsoft Kinect technologie. Bewegingen worden via een 3D-camera geregistreerd. Deze signalen activeren via een beeldscherm geluiden, kleuren en beelden. Het nieuwe Kinemotoscherm biedt veel mogelijkheden: zo kunnen kinderen zich via de app Toverspiegel verkleden tot voetballer, is er een interactieve ballenbak en komen dieren tot leven in het Dierengeluidenspel en Dierenmemory.

Kinemoto in KinderPark MeanderKinderPark Meander is de kinderopvang van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. De kinderopvang is een service van het ziekenhuis en is bedoeld voor kinderen (1-6 jaar) van patiënten en bezoekers die voor een bezoek of behandeling in Meander moeten zijn. Het KinderPark Meander is ingericht in samenwerking met het DierenPark Amersfoort. Er hangen foto’s van de dieren en er staat verschillende dierenspellen op de Kinemoto. Axendo is gevestigd in Leusden en ontwikkelt online toepassingen.

Op Facebook MeanderMC en Vrienden van Meander is een filmpje te zien van het Kinemotoscherm.

Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen