Collectanten Handicap.nl op stap met pinapparaat

benefiet geld donatieDit is een origineel bericht van ANGO
In de week van 22 t/m 27 juni 2015 zullen collectanten van Handicap.nl, de collecte van de Ango, tijdens de jaarlijkse collecteweek langs de deuren gaan. Een aantal collectanten In Utrecht en Rotterdam zal naast de bekende collectebus ook een mobiel pinapparaat van payleven bij zich hebben. Deze collectanten zijn te herkennen aan een herkenbare sticker: “pinnen ja graag” op de collectebus en een button op de kleding.

Stichting Collectenplan (SCP), de brancheorganisatie voor alle 26 landelijk collecterende goede doelen, maakte eerder dit jaar samen met payleven, de Europese pionier in mobiele betaaloplossingen, veelbelovende resultaten bekend van een kleinschaligere pilot in 2014. In navolging van dit succes zullen in totaal 16 landelijke goede doelen, waaronder Ango / Handicap.nl, meedoen aan een grootschaligere pilot in 2015.

Anoek Smith, beleidsmedewerker van SCP: “Een veel gehoorde opmerking aan de deur is dat men geen kleingeld in huis heeft. Door pinnen aan de deur mogelijk te maken bieden wij mensen een extra mogelijkheid om te doneren. Pinnen is een breed geaccepteerd betaalmiddel in Nederland. Dus waarom ook niet bij de collectant? De collectanten zijn erg enthousiast en vinden het fijn dat er meer manieren beschikbaar komen waarmee mensen kunnen bijdragen.’
Marlous Blaauw, regio coördinator collecte van Ango/Handicap.nl: “Wij doen graag mee met de pilot collecteren met een pinapparaat en merken dat vooral jongere collectanten het leuk vinden om op een moderne manier geld op te halen voor het goede doel.”

Ernst Moorman, Managing Director payleven Benelux: “payleven helpt vele ondernemers met het accepteren van pin- en creditcardbetalingen en we zijn trots om nu ook een bijdrage te leveren aan de fondsenwerving van goede doelen met deze revolutie binnen de fondsenwerving. Met behulp van payleven’s pinapparaat kunnen mensen altijd doneren, of dat nu contant, via pin of creditcard is.”

Over de pilot
In 2015 doen zestien landelijk collecterende goede doelen mee. Wilt u controleren of de collectant echt van het goede doel is? Vraag dan even om de legitimatie van de collectant en wanneer u pint kunt u ook altijd even vragen of u het bonnetje in uw mailbox mag ontvangen.

De zestien deelnemende goede doelen zijn:

Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie Ango/Handicap.nl

Alzheimer Nederland
Dierenbescherming
Epilepsiefonds
Fonds Gehandicaptensport
Fonds verstandelijk gehandicapten
KWF Kankerbestrijding
Leger des Heils
Longfonds
Maag Lever Darm Stichting
Nederlandse st. voor het gehandicapte kind
Nationaal Fonds Kinderhulp
Nederlandse Hartstichting
Prins Bernhard Cultuurfonds
Prinses Beatrix Spierfonds
St. ZOA
Bron: ANP Perssupport