Kennisprogramma gaat werken aan betere zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking

Array

zonmw_logoGewoon Bijzonder, Nationaal Programma Gehandicapten, gaat van start. Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS was vandaag bij de aftrap van het programma.
Het doel van Gewoon Bijzonder is betere zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Zodat zij met grotere zelfstandigheid en meer zeggenschap kunnen functioneren in de samenleving.

Inbreng van mensen met een beperking
Essentieel in het programma Gewoon Bijzonder is de inbreng van mensen met een beperking zelf en hun mantelzorgers/netwerken. Zij worden in alle fasen van het programma en bij alle projecten betrokken en maken deel uit van de programmacommissie Gewoon Bijzonder.

Aftrap
De start van Gewoon Bijzonder vond plaats tijdens het congres Focus op kennis en onderzoek, dat ditmaal in het teken van dit nieuwe kennisprogramma stond. Op het congres deden twee voetbalteams van mensen met een beperking samen symbolisch de aftrap van het programma. Daarna tekenden Vilans, VGN, ZonMw en MEE Nederland de samenwerkingsovereenkomst Kennisplein Gehandicaptensector.

Bron: ZonMW

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen