50% van de te laat betaalde declaraties SVB als schadevergoeding in collectief verband innen #PGBschadeclaim

Array

Zorgverleners aan wie te laat declaraties zijn betaald door de administratieve chaos rondom persoonsgebonden budgetten (pgb), kunnen gezamenlijk een schadevergoeding claimen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De Leeuwardense advocaat Eric van der Goot gaat namens de zorgverleners procederen tegen de SVB. De jurist wil niet wachten totdat verantwoordelijk staatssecretaris Martin van Rijn een schaderegeling heeft opgezet. De stichting PGB-claim nodigt gedupeerden uit om zich te melden voor zo’n gezamenlijke claim, zo staat te lezen op de website van PGBschadeclaim.

geld1Hoe komen zij tot een claim ?
De uitspraak van de rechter is helder. U heeft recht op een schadevergoeding voor de te laat betaalde declaraties. Ook wanneer de declaraties nu door de Svb wel zijn betaald. Dus:

  • u heeft recht op schadevergoeding van Svb voor elke te laat betaalde declaratie
  • ook als de declaratie is betaald
  • dit geldt voor de maanden januari, februari, maart, april – en later misschien mei –
  • u vult het schadeformulier goed in
  • wij stellen wekelijks per aangemelde groep het Svb aansprakelijk

Wanneer krijgt men een schadevergoeding?

  • het is nog niet duidelijk wat de Svb gaat doen
  • wanneer de Svb de rechterlijke uitspraak volgt, dan keert zij  25% van de schade uit
  • dit kan binnen 4 weken na aanmelding plaatsvinden
  • wanneer de Svb niet betaalt, dan is nadere actie nodig
  • we kunnen nog geen tijdspad noemen in dat geval.

Via deze link kunt u zich direct aanmelden als belanghebbende.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen