Missen Ganzenhoedster openen verbouw Aleida Kramer

Array

Na een verbouwing van enkele maanden is het verblijf in Zorgcentrum Aleida Kramer in Coevorden veraangenaamd voor bewoners, familie, bezoekers, vrijwilligers en medewerkers. Het resultaat is een extra vleugel voor zorg met verblijf , een terras bij het wijksteunpunt en een aparte ruimte voor activiteiten. Maandag 22 juni was er een feestelijk samenzijn in het zorgcentrum, dat onderdeel is van de Saxenburgh Groep. De locoburgemeester van Coevorden en de Missen Ganzenhoedster verrichtten de opening.

06_23_AKZ_verbouw_openingsdoek_ganzenhoedsters_brink_1Op de eerste verdieping heeft de Saxenburgh Groep een extra vleugel ingericht voor zorg met verblijf. Hierdoor beschikken alle cliënten in Aleida Kramer over een eigen kamer, waardoor ze meer privacy hebben. Op de verbouwde vleugel hebben de cliënten vanuit hun kamer direct toegang tot een tussenliggende badkamer. De afdeling heeft een gemeenschappelijke huiskamer, waar het mogelijk is om samen te koken. De vleugel is geschikt gemaakt voor veilig wonen.

Gift
Dankzij een gift van de Stichting Zwichelaar gaan twee wensen in vervulling. De Citadel wordt ingericht als ruimte voor activiteiten voor ouderen uit zowel het zorgcentrum als de stad en naast ’t Trefpunt is een terras aangelegd en gemeubileerd en toegankelijk gemaakt via een schuifpui. Door een gift van de familie Geuchies was vorig jaar ’t Trefpunt al omgetoverd tot een fraaie ontmoetingsruimte met restaurant en kreeg het de functie van wijksteunpunt. Alle gebruikers, ook de buurtbewoners, kunnen elkaar hier treffen bij een activiteit, drankje, broodje of maaltijd, of gewoon een praatje. Met de zomer voor de deur is het fijn dat dit nu ook kan op het naastgelegen terras.

In het welkomstwoord bedankte Pauline Terwijn, lid Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep, de Stichting Zwichelaar. Aansluitend sprak locoburgemeester Joop Brink over de waarde van belevingsgerichte zorg in Zorgcentrum Aleida Kramer en het belang van het wijksteunpunt: Niet alleen voor de bewoners van het zorgcentrum, maar voor iedereen uit de wijk. Vervolgens trok hij samen met de Missen Maxime Plasman en Leyona Lichtendonk een doek voor de schuifpui opzij. Hiermee was de toegang tot het nieuwe terras letterlijk geopend.

Bron: Saxenburgh Groep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen