Groter risico op soa tijdens zomervakantie

seks1Dit is een origineel bericht van Wingman Condoms

Het op een seksueel overdraagbare aandoening () is tijdens de zomermaanden extra groot. De zorgt voor een toenemende vraag naar soa-testen bij huisartsen, GGD’s en soacentra in Nederland.

Onveilig vrijen op verre en zonnige bestemmingen ligt op de loer en de kans op besmetting is groter. Een vakantieliefde bloeit snel op. Eenmaal onder de lakens is het achterwege laten van bescherming een veelgemaakte fout. Tijdens en kort na de zomerperiode zien soa-klinieken het aantal soa’s dan ook toenemen.

Steeds meer mensen laten zich testen. Vorig jaar meldden zich verspreid over het hele jaar 141.191 mensen voor een soa-consult bij de Centra Seksuele Gezondheid, 6 procent meer dan in 2013.
Met het toenemen van het aantal soaconsulten stijgt ook het aantal diagnoses. Vorig jaar werd bij 15,5 procent van de bezoekers een soa gevonden. Bijna 18.000 bezoekers kregen in 2014 te horen dat ze chlamydia hadden opgelopen. Van alle 15 tot 19-jarige bezoekers bleek een op de vijf (19,6 procent) een chlamydia-infectie te hebben. Geslachtsziekten zijn gevaarlijk, omdat niet alle mensen na de besmetting lichamelijke klachten ondervinden en het virus ongemerkt doorgeven aan een volgende bedpartner.

Het gebruik van condooms vormt de ultieme bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Toch blijkt uit de meest recente cijfers in de Thermometer Seksuele Gezondheid dat 67 procent van alle heteroseksuele mannelijke en vrouwelijke bezoekers tijdens een bezoekje aan de soakliniek moest erkennen dat ze bij het meest recente sekscontact met een losse partner geen condoom hadden gebruikt.

Wingman Condoms heeft een condoom van Nederlandse makelij op de markt gebracht dat veilige seks tijdens de vakantie zo prettig mogelijk maakt. Om het condoom zit een clipje met vleugels waardoor het condoom in 2 seconden goed zit. Geen gedoe dus! Wingman wil met dit revolutionaire ontwerp de weerstand tegen condoomgebruik wegnemen en het gebruik ervan stimuleren.
Bron: ANP Perssupport