Bas van de Goor Foundation fietst langs Isala

IMG_2109Diabetes mag geen belemmering zijn om te sporten. Daarom organiseerde op vrijdagmiddag 26 juni 2015 het Diabetescentrum van Isala een beachvolleybal clinic. Zo’n vijftien jonge diabetespatiënten boven de leeftijd van tien jaar ontvingen tijdens dit evenement een beachvolleybal van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). In het kader van het WK Beachvolleybaltoernooi fietste de BvdGF langs vier verschillende routes naar de speelsteden waar het WK dit jaar plaatsvindt. Onderweg gingen ze langs verschillende diabetespoli’s, verenigingen en organisaties om daar een beachvolleybal achter te laten.

De BvdGF is als maatschappelijk partner verbonden aan de Nederlandse Volleybalbond en het WK Beachvolleybal. Het Diabetescentrum van Isala sluit zich aan bij hun missie, namelijk de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Kinderdiabetesverpleegkundige Esther van der Vegt: ‘Beweging kan een bijdrage leveren aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid, een gezonder gewicht en betere glucosewaarden. Bovendien maakt beweging het lichaam gevoeliger voor insuline en dus heb je minder nodig. Voor kinderen met diabetes kan samen sporten gezelliger zijn en daarom geeft het hen een gevoel van herkenning. Daarnaast wil het Diabetescentrum van Isala, net als de BvdGF, met dit evenement laten zien dat diabetes geen belemmering mag zijn om te sporten.’

Samenwerking
Isala en de BvdGF werkten al eerder samen. Jaarlijks lopen medewerkers van Isala samen met de BvdGF mee met de halve marathon in Zwolle. Ook biedt Isala geregeld medische ondersteuning bij de sportactiviteiten die de stichting organiseert. Van der Vegt: ‘Ik voel mij vereerd dat zij langs ons ziekenhuis fietsen.’

Diabetescentrum van Isala
Het Diabetescentrum van Isala is één van de grootste diabetescentra van Nederland. Het behandelteam bevindt zich op één plek, zodat wij de patiënt de juiste zorg op maat kunnen bieden. In het Diabetescentrum worden mensen met diabetes van alle leeftijden behandeld. Kinderartsen en internisten werken er naast elkaar. Omdat we samen met diabetesverpleegkundigen, podotherapeuten en diëtisten op een afdeling werken, kunnen we makkelijk overleggen, en heeft de patiënt het hele behandelteam op één plek.