Onderzoek naar effect elektromagnetische velden in de belangstelling

mriGisteren promoveerde Lotte van Nierop op onderzoek naar de effecten van elektromagnetische velden (EMV) van MRI-scanners op de gezondheid van mensen die met deze scanners werken.

De Volkskrant publiceert naar aanleiding van haar proefschrift een artikel over dit onderwerp. In het artikel komt ook Kristel Schaap aan het woord. Zij promoveert volgende week haar onderzoek over symptomen die voorkomen bij mensen die werken met sterke EMV. Het Algemeen Dagblad en de Telegraaf namen een deel van het Volkskrant artikel over. Al eerder stond in de Mediator een uitgebreid artikel over de kortdurende gevolgen op de gezondheid van werken met MRI scanners.

Promoties
Beide promoties komen voort uit onderzoek uit het programma Elektromagnetische Velden en Gezondheid. Meer informatie over het project vindt u in het Mediator artikel Misselijk door werken met MRI.

25 juni 2015
Verdediging van het proefschrift The Magnetized Brain; Working mechanisms for the effects of MRI-related magnetic fields on cognition, postural stability, and oculomotor function’ van Lotte van Nierop.

30 juni 2015
Verdediging van het proefschrift Working with MRI: An investigation of occupational exposure to strong static magnetic fields and associated symptoms’ van Kristel Schaap.

Bron: ZonMW

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen