Nieuwe voorzitter stichting Hematon

Array

hematonOp 12 juli treedt een nieuwe voorzitter aan bij stichting Hematon, patiëntenorganisatie bloedkanker, lymfklierkanker en stamceltransplantatie. Paul Clements Sparreboom zal leiding gaan geven aan onze stichting en zorgdragen voor een beleid waarmee de hematologische kankerpatiënt wordt ondersteund.

Als ervaringsdeskundige heeft Paul Clements Sparreboom eerst in de Lymfklierkanker Vereniging Nederland meegedraaid in de regio Rotterdam. Na het samengaan van de diverse kankerpatiëntenorganisaties in Hematon heeft hij zich in het bestuur ingewerkt als secretaris.

Clements Sparreboom: “In deze tijd van versoberingen en individualisten is het een eer een groep gepassioneerde vrijwilligers te kunnen dienen. Ik wil de organisatie verder optimaliseren en stroomlijnen en zo deskundig laten zijn, dat we op alle niveaus en in alle lagen van gezondheidszorg, met specialisten en bij zorgverzekeraars als volwaardige partij kunnen meepraten en mee sturen. Als ervaringsdeskundigen weten de vrijwilligers van Hematon wat écht belangrijk is en waar bureaucratie de behandeling ernstig belemmert.”

Over Hematon
Naast onze website en de vele informatieavonden die onze stichting vaak samen met anderen in de kankerzorg organiseert in het hele land, zal Hematon zorgdragen voor goede en betrouwbare informatie, contacten onderhouden met alle geledingen in de zorg zoals de medisch specialisten, de farmaceutische bedrijven en de zorgverzekeraars.

Hematon geeft voorlichting aan kankerpatiënten en hun naasten zorgt ervoor dat patiënten en naasten tot betere gesprekken kunnen komen met hun behandelaars, hun werkgevers en hun zorgverzekeraars. Wij staan hen ook bij als belangenbehartiger.

Ook verzorgen we klinische lessen in ziekenhuizen en opleidingen in de zorg en Hematon is vaak te vinden op beurzen en informatiedagen door het hele land.

Was getekend,

Pieter Vos
vz. Raad van Toezicht

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen