300 miljoen nodig voor adequate behandeling kankerpatiënten

Array

Levenmetkanker vraagt inzet minister en farmaceutische industrie
Het KWF-rapport over dure geneesmiddelen dat vandaag wordt aangeboden bevestigt de eerdere signalen dat kankerpatiënten niet altijd behandeld worden met de aangewezen dure middelen. Een blik in de toekomst laat zien dat er volgend jaar zo’n 300 miljoen extra nodig is. Zonder extra middelen zal het probleem hierdoor nog verder toenemen.
Levenmetkanker schreef mee aan het rapport en onderschrijft de aanbeveling aan de minister om een financieel kader dure geneesmiddelen met extra budget in te stellen. Daarnaast spreken we de farma-industrie aan op haar maatschappelijk ondernemerschap.

euros1-200x200Volgend jaar 300 miljoen extra nodig
Anemone Bögels, directeur Levenmetkanker: “De recente berichten over dure middelen hebben veel onrust en onzekerheid opgeleverd bij patiënten.  Terwijl patiënten al meer dan genoeg onrust ervaren over hun levensbedreigende ziekte. Levenmetkanker vindt dat hier een einde aan moet komen. We doen een dringende oproep aan de minister om deze patiënten niet in de kou te laten staan en gehoor te geven aan het instellen van een financieel kader dure geneesmiddelen.”

Niet aandeelhouders maar patiënt centraal bij farmaceutische industrie
Levenmetkanker roept daarnaast de farmaceutische industrie op de prijzen van hun geneesmiddelen drastisch omlaag te brengen. Dit moet gebeuren op basis van de werkelijke ontwikkelkosten en niet omdat er een winstmarge van 15% gehaald moet worden. Bögels: “Het goede nieuws is dat er steeds meer nieuwe kankermiddelen beschikbaar komen. Wel roepen we de industrie nadrukkelijk op deze ook voor patiënten bereikbaar te maken door een redelijke prijs te vragen. Het zou niet nodig moeten zijn dat overheden tot op EU-niveau door onderhandelingen de prijs omlaag moeten dwingen.”

>> Meer informatie over het standpunt en de lobby van Levenmetkanker over innovatieve geneesmiddelen

Bron: levenmetkanker.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen