Geranne Engwirda benoemd tot lid Raad van Bestuur Catharina Ziekenhuis

Array

Geranne Engwirda (1962) is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Met voorzitter Piet Batenburg vormt Geranne Engwirda met ingang van 1 oktober 2015 de Raad van Bestuur. Engwirda volgt Paul Boomkamp op, die per 1 september toetreedt tot de Raad van Bestuur van PGGM. “Het Catharina is een prachtig topklinisch ziekenhuis met bestuurlijk gezien veel uitdagingen. Ik heb al gesprekken gevoerd met gedreven enthousiaste medewerkers en specialisten. Ik verheug me op de samenwerking,“ aldus Engwirda.

Geranne EngwirdaSinds 2010 is Engwirda lid van de Raad van Bestuur (CFO) van de ’s Heeren Loo Zorggroep; een landelijke stichting die ondersteuning op maat biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking. Van 2005 tot 2010 was ze manager bedrijfsvoering van één van de divisies van het UMC in Utrecht. Daarvoor werkte ze bij de Federatie van Universitair Medische Centra. Ze begon haar loopbaan in het Erasmus MC, eerst als manager heelkunde en later binnen de Financieel Economische Dienst van het ziekenhuis.

Engwirda studeerde Beleid en Management in de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Dr. ir. Ad Huijser, voorzitter Raad van Toezicht over haar benoeming: “De dynamische omgeving van een topklinisch  ziekenhuis als het Catharina vraagt om bestuurders met ervaring. Met de benoeming van Geranne Engwirda hebben wij een bestuurder gevonden die de zorg van binnenuit kent. Haar bewuste keuze  voor een bestuursfunctie in een ziekenhuis met een uitdagend zorgprofiel geeft ons het vertrouwen dat zij belangrijke positieve bijdragen zal leveren aan het Catharina Ziekenhuis.”

Recente artikelen