Specialist in kleding voor mensen met een beperking breidt succes uit naar Duitsland

0
894

Wi-Care maakt vliegende start met crowdfinance campagne voor internationalisering
Mensen met een beperking weer een gevoel van eigenwaarde geven. Dat is wat onderneemster Wilma Verhoeks wil bereiken met haar bedrijf Wi-Care, dat maatwerk en confectie kleding ontwerpt en produceert voor mensen met een beperking. Binnenkort breidt Wi-Care haar confectie activiteiten uit naar het buitenland, te beginnen in Duitsland. Daar wordt het bedrijf als enige aanbieder actief in een markt van 4-5 miljoen mensen met een beperking. Om de uitbreiding mogelijk te maken, is Wilma Verhoeks een crowdfinance campagne gestart via het platform van Collin Crowdfund. De campagne maakte een vliegende start: in vijf dagen haalde zij al meer dan de helft van het doelbedrag van € 400.000 op.

Wi-CareVrijwel niemand met een lichamelijke beperking kan voor comfortabele en mooie kleding terecht in reguliere kledingzaken. Wijde kleding, zoals een joggingbroek is voor velen daardoor het enige alternatief. Sinds de oprichting van Wi-Care in 1996 brengt Wilma Verhoeks, modeontwerpster en oprichter van een modevakschool, daar verandering in. Haar aanvankelijke doel was om met de maatwerk kleding de fysieke belasting voor zorgverleners te verminderen. Al snel ontdekte zij dat de belangrijkste toegevoegde waarde van haar kleding bij de cliënten zelf lag. Verhoeks: “Een dame die door een dwarslaesie in een rolstoel terecht was gekomen kon alleen nog maar joggingbroeken dragen. Ik heb voor haar een paar broeken ontworpen en gemaakt. Zij vertelde mij letterlijk dat dit haar leven had veranderd. Ze durfde weer de straat op, zich te begeven onder de mensen. Ze had haar gevoel van eigenwaarde terug. Dat is waar ik het nu voor doe.”

Samenwerking met zorgverzekeraars
Sinds 1996 is het bedrijf van Verhoeks uitgegroeid tot marktleider in Nederland. Dit jaar realiseert Wi-Care een omzet in Nederland van ruim € 6,5 ton. Vrijwel alle grote zorgverzekeraars vergoeden de kleding van Verhoeks. Daarbij gaat het met name om de zogenaamde ‘scheurpakken’ en ‘orthesejassen’. Kleding voor zwaar gehandicapte mensen, veelal in een rolstoel, die niet alleen comfortabel en mooi moet zijn, maar ook veilig en functioneel. “Dit zijn enerzijds medische hulpmiddelen maar zijn óók essentieel voor de eigenwaarde. Ik heb meegemaakt dat iemand door een scheurpak van mijn hand compleet ander gedrag ging vertonen. Rustiger werd en zichzelf niet meer verwondde.”

Pijlen op Duitsland
Na het succes in Nederland richt Verhoeks zich nu met haar confectie kleding, de scheurpakken en orthesejassen, op Duitsland. Er zijn daar geen vergelijkbare bedrijven als Wi-Care actief. Met 4-5 miljoen mensen met een beperking, maakt dat Duitsland tot een zeer interessante markt voor Wi-Care. Naast Duitsland is Verhoeks in gesprek met potentiële partners in andere landen, waaronder Rusland, Turkije, de Verenigde Emiraten en de VS.

€ 224.500 in 5 dagen
Om de uitbreiding naar Duitsland te financieren, richt Verhoeks zich nu tot de investeerders van Collin Crowdfund. Haar doelstelling is om € 400.000 op te halen via Collin Crowdfund. De campagne maakte een vliegende start: in slechts 5 dagen staken 129 investeerders al € 224.500,- in Wi-Care. In ruil voor de vijfjarige lening ontvangen investeerders een jaarlijkse rente van 7%. Verhoeks: “Ik ben ontzettend blij met deze succesvolle start van de campagne. Het is een bevestiging van onze plannen en sterkt mij in mijn missie om een verschil te maken voor mensen met een beperking.”

Bron: Collin Crowdfund

Vorig artikelDoorbloeding kleine bloedvaten bij hartproblemen
Volgend artikelHartfalen in beeld
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.