Veilige afstand tot mobiele-telefoonantennes

GezondheidsraadAntennes voor mobiele telefonie zijn sterker geworden. De in 2000 door de Gezondheidsraad voorgestelde vuistregel om voor de veiligheid minimaal drie meter afstand aan te houden, voldoet daarom niet meer altijd. De Gezondheidsraad stelt nu voor om voortaan de veilige afstand te hanteren die past bij de maximale zendsterkte van een antenne.  Het Agentschap Telecom berekent deze veilige afstand per antenne en legt deze vast in het Antenneregister.

De in het Antenneregister opgegeven waarden hebben betrekking op blootstelling van de algemene bevolking. De Gezondheidsraad beveelt aan om ook de overeenkomstige waarden voor blootstelling van werknemers (waarvoor andere blootstellingslimieten gelden) in het Antenneregister op te nemen, en aan te geven hoe rekening gehouden kan worden met meerdere dicht bij elkaar staande antennes.

Gerelateerde adviezen

Bron: De Gezondheidsraad

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen