Cordula Wagner per 1 januari nieuwe directeur NIVEL

0
523

Prof. dr. Cordula Wagner wordt per 1 januari 2016 directeur van het NIVEL, het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg. Zij is nu programmaleider Kwaliteit en Organisatie van de Gezondheidszorg bij het NIVEL en bijzonder hoogleraar Patiëntveiligheid en hoofd van het onderzoekscentrum Safety 4 Patients aan het VUmc.

Het onderzoek van Cordula Wagner heeft zich de laatste jaren vooral gericht op het thema patiëntveiligheid in ziekenhuizen. Haar onderzoek heeft ze uitgevoerd in nauwe samenwerking met de praktijk. Dit heeft bijgedragen aan een belangrijke daling van de potentieel vermijdbare sterfte in Nederlandse ziekenhuizen.

cordula wagnerProf. dr. Eduard Klasen, voorzitter van de Raad van Toezicht van het NIVEL: “Wij hebben met Cordula Wagner een zeer goede kandidaat gevonden als directeur voor het NIVEL. Het NIVEL is de afgelopen jaren, die sterk beïnvloed zijn door de crisis, buitengewoon goed doorgekomen. Dat is één van de verdiensten van de huidige directeur. Cordula kan hier op doorbouwen.”

Peter Groenewegen neemt op dezelfde datum afscheid als directeur van het NIVEL. Hij blijft verbonden aan het NIVEL en gaat zich als senior onderzoeker Zorgstelsel en Sturing weer volledig op het onderzoek richten.

Bron: NIVEL