Nederlandse ggz-kliniek behandelt internationale NAVO-medewerkers

Array

Europees hoofdkantoor NAVO benoemt Limburgse U-center tot core supplier
NAVO-medewerkers die gelegerd zijn in onder meer Duitsland en België en psychische hulp nodig hebben, worden doorverwezen naar de Limburgse ggz-kliniek U-center. De kliniek is gevestigd dichtbij Maastricht en is specialist op het gebied van onder meer trauma’s (PTSS), angst, depressie en verslaving.

De ggz-kliniek heeft een pilot goed afgerond door ruim 30 NAVO-medewerkers en partners van medewerkers met succes te behandelen. Het gaat vaak om behandelingen voor een posttraumatische stressstoornis (PTTS), depressie en verslaving. De succesvolle pilot heeft als resultaat dat de Limburgse kliniek nu officieel door de zorgverzekeraar van de NAVO is bestempeld als core supplier.

GGZ-vrouw“De NAVO hanteert zeer strenge kwaliteitsstandaarden en we zijn er trots op dat we hieraan voldoen”,  Ingrid Weijnen, Directeur behandelzaken U-center. “Het toont aan dat wij net als voor Nederlandse cliënten, internationale patiënten kwalitatief zeer goede zorg bieden. De samenwerking met  NAVO past goed bij onze internationale ambities.”

Internationale cliënten
Op het hoofdkantoor van de NAVO in Mons (België) werkt een groot aantal internationale medewerkers – veelal militairen – dat frequent werkzaam is in oorlogsgebieden. Deze militairen komen uit NAVO lid-landen; een groot deel is Amerikaans. Wanneer zij een behandeling nodig hebben in de geestelijke gezondheidszorg gebeurt dit bij voorkeur in de buurt. Een behandeling in het thuisland is vaak duurder door de lange reis en is niet ideaal omdat het gezin dan moet achterblijven of tijdelijk moet verhuizen. “De centrale ligging van U-center bij zowel Mons als de vliegbasissen in Duitsland in Geilenkirchen en Spangdahlem, is ideaal. Verder zijn onze innovatieve programma’s en Engels sprekende behandelaren doorslaggevende factoren geweest bij de benoeming tot core supplier”, aldus Jeanine Souren, hoofd internationale zaken bij U-center.

Speciaal behandelprogramma
U-center biedt NAVO-medewerkers een specifiek behandelprogramma. “De richtlijn is dat militairen na vier weken weer aan de slag gaan, waardoor de behandeling perfect maatwerk vereist. We hebben daarnaast veel meer contact met de werkgever – in dit geval de NAVO – dan gewoonlijk. Ook kunnen onze behandelaren anticiperen op de specifieke NAVO-cultuur, en de impact die missies hebben op militairen en hun naasten”, vertelt Weijnen.

Internationale ambities
Het aantal internationale cliënten dat U-center behandelt, groeit gestaag. Niet alleen de NAVO is een vaste ‘leverancier’ van cliënten, er zijn ook samenwerkingen met internationale zorgverzekeraars zoals Cigna, BlueShield, JSIS, International SOS en Tricare. Souren: “We staan goed aangeschreven in het buitenland. Dat komt onder meer door het buiten de kaders kunnen denken en werken; het gelijktijdig behandelen van verschillende diagnoses die vaak samengaan  speciale aandacht voor culturele verschillen in de behandelingen. En we zijn binnen drie uur bereikbaar vanaf Parijs, Brussel en Luxemburg.”

 Over U-center
U-center is een innovatieve GGZ-instelling voor klinische en ambulante psychotherapeutische behandeling van mensen die kampen met depressie, somatoforme stoornis, angst, trauma en verslaving. De kliniek is gevestigd in het Limburgse Epen. Voor ambulante zorg kunnen cliënten ook terecht op landgoed De Horst in Driebergen. De samenwerking met de faculteiten Psychology and Neuroscience en de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht levert U-center de nieuwste internationale wetenschappelijke inzichten. Kijk voor meer informatie op www.u-center.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen