Röpcke-Zweers Ziekenhuis ontvangt Vaatkeurmerk 2015

Vaatkeurmerk Digitaal 2015Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg heeft een verlenging gekregen voor het Vaatkeurmerk van De Hart&Vaatgroep. Hiermee voldoet het ziekenhuis aan de kwaliteitseisen die de patiëntenorganisatie in 2015 stelt aan vaatzorg in Nederland.

De Hart&Vaatgroep reikt dit jaar het Vaatkeurmerk 2015 uit aan 84 ziekenhuizen die aan de kwaliteitscriteria van de patiëntenorganisatie voldoen. Het Vaatkeurmerk 2015 geeft een gedetailleerder beeld van de kwaliteit van de arteriële vaatzorg dan voorheen. Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis voldoet aan de kwaliteitseisen voor Domeinkeurmerk Perifeer arterieel vaatlijden (P).

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, onderdeel van de Saxenburgh Groep in Hardenberg, werkt nauw samen met Ziekenhuis Groep Twente (ZGT). Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis biedt voor- en nazorg op gebied van vaatzorg op de vaatpoli. De vaatoperaties worden gedaan in ZGT Almelo. De spataderbehandelingen ook in Hardenberg. Door de samenwerking van de partijen kan het ziekenhuis voldoen aan de criteria die de patiëntenorganisatie stelt aan de vaatzorg in Nederland.

Doel van het Vaatkeurmerk is het stimuleren van kwaliteitsverbetering en het informeren van patiënten, verwijzers over de kwaliteit van de in ziekenhuizen geboden vaatzorg. Al eerder dit jaar ontving het Röpcke-Zweers Ziekenhuis het keurmerk voor goede Stomazorg. Bekijk welke ziekenhuizen voldoen aan de kwaliteitseisen op de website:

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen