Spaarne Gasthuis krijgt keurmerk voor goede vaatzorg

Het Spaarne Gasthuis voldoet aan alle kwaliteitscriteria voor goede vaatzorg. Daarom krijgt zowel Haarlem-Zuid als Hoofddorp binnenkort het Vaatkeurmerk 2015 van de Hart&Vaatgroep. Het Vaatkeurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals.

Met behulp van het Vaatkeurmerk kunnen vaatpatiënten makkelijker een keuze maken in welk ziekenhuis zij behandeld willen worden. Om in aanmerking te komen voor het Vaatkeurmerk moest het Spaarne Gasthuis aan een aantal aangescherpte kwaliteitscriteria voldoen. SpaarneZo biedt het vernieuwde vaatkeurmerk een gedetailleerder beeld van de kwaliteit van de vaatzorg en meer inzicht in de zorg rondom aneurysma en halsslagader. Op www.hartenvaatgroep.nl is de lijst van ziekenhuizen en behandelcentra te vinden die aan het keurmerk voldoen. De criteria zijn door de Hart&Vaatgroep ontwikkeld, in nauw overleg met de beroepsgroep van vaatchirurgen en interventiecardiologen.

De Hart&Vaatgroep is een patiëntenvereniging voor mensen met een hart- of vaatziekte en hun naasten. De criteria heeft De Hart&Vaatgroep opgesteld in nauwe samenwerking met de beroepsgroepen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen