Sportdiëtist in het Groene Hart Ziekenhuis

Array

schoolsportOf je nu een topsporter bent of op recreatief niveau sport, een gezonde en gevarieerde voeding is altijd belangrijk om fit, energiek en gezond te blijven. Op het moment dat je veel en intensief sport is een optimaal voedingspatroon extra belangrijk.

Sport en voeding in balans
In het Groene Hart Ziekenhuis wordt het spreekuur van de sportdiëtist verzorgd door Miranda Mahieu-Niggebrugge. Zij maakt een individueel voedingsadvies, aangepast aan de leefstijl, doelen, persoonlijke smaak en voorkeuren. Ook geeft ze advies over trainingsschema’s, de duur en intensiteit van de training en de tijden waarop getraind wordt.

Vergoeding
Een poliklinisch bezoek aan de sportdiëtist wordt vergoed in de basisverzekering (3 uur per jaar). Bij een aanvullende verzekering wordt er zelfs meer vergoed. Patiënten hebben een verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te kunnen maken.

Vragen
Vragen over het spreekuur van de sportdiëtist kunnen gesteld worden via e-mail: [email protected] of telefoon: (0182) 50 50 05.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen