Nominaties CZ Zorgprijs 2015 bekend

Array

Het CZ Fonds heeft 52 inzendingen ontvangen voor de CZ Zorgprijs 2015. Zorginstanties konden tot vrijdag 12 juni deelnemen aan de wedstrijd voor vernieuwende projecten in de zorg.

De voorselectie heeft onlangs plaatsgevonden door een patiëntenjury, bestaande uit drie leden van de Ledenraad van CZ en vertegenwoordigers van drie patiëntenorganisaties: de Borstkankervereniging Nederland, de Nederlandse Diabetes Federatie en de Hart & Vaatgroep. Er zijn 10 projecten genomineerd. Deze worden voorgedragen aan de vakjury.

zorg toekomstVakjury
De vakjury bestaat uit Wim van der Meeren (bestuursvoorzitter CZ), Ine van Hest (directeur Innovatiefonds Zorgverzekeraars) , Dianda Veldman (directeur NPCF), Jo Maes (directeur Huis voor de Zorg) en voorzitter Jean Pruijn (emeritus hoogleraar Erasmus Universiteit). Zij beoordelen eind september 2015 de tien voorgedragen projecten. Vervolgens kiezen zij 3 winnaars.

De tien genomineerde inzendingen (in willekeurige volgorde)

  • Het ochtendritueel: oefenen en weer voor jezelf leren zorgen na een beroerte (De Hoogstraat Revalidatie)
  • Uw zorg(en) in onze handen (St. Elisabeth ziekenhuis)
  • Let’s go..Frodio: een innovatieve ijslolly (Ziekenhuis Gelderse Vallei)
  • Je therapeut in je broekzak (GGz Breburg Groep Midden Brabant)
  • Thuis overlijden: het begeleiden van intensive care-patiënten naar de thuissituatie om te overlijden (Westfries Gasthuis)
  • Belevingsgang ofwel ‘De gang van de tijd’ (Stg. Sevagram)
  • Relatieve vrijheid voor dementerende patiënten (Stg. Tante Louise-Vivensis)
  • Patiëntgericht kiezen bij kanker: gedeelde besluitvorming in de palliatieve oncologie (AMC)
  • Mantelzorgers doen mee. Meekijkmomenten mantelzorg afdeling Neurologie (Elkerliek ziekenhuis)
  • Patiëntempowerment op het gebied van laboratoriumonderzoek: wat betekent deze uitslag voor mij? (Atrium-Orbis Medisch centrum)

Prijsuitreiking en symposium
De prijsuitreiking is tijdens een symposium rond het thema ‘Je bent patiëntgericht of je bent het niet’ op maandag 9 november in de middag in Antropia, Cultuur- en Congrescentrum in Driebergen. Wie belangstelling heeft om het symposium bij te wonen kan een e-mail sturen naar [email protected]. Het CZ Fonds stuurd dan een uitnodiging.

Meer informatie over de genomineerde inzendingen staat op de site van CZ.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen