Roche verwerft GeneWEAVE ter versterking van het aanbod in microbiologische diagnostiek

Array

De Smarticles-technologie van GeneWEAVE versterkt de rol die Roche speelt in het bestrijden van geneesmiddelresistente bacteriën
Roche (SIX: RO, ROG; OTCQX: RHHBY) maakte vandaag bekend dat het een definitieve overeenkomst getekend heeft voor de overname van GeneWEAVE BioSciences, Inc. (GeneWEAVE), een particuliere onderneming die zich richt op innovatieve, klinisch microbiologische diagnose-oplossingen, en die gevestigd is in Los Gatos, CA, USA. Volgens de bepalingen in de overeenkomst zal Roche de aandeelhouders van GeneWEAVE om te beginnen190 miljoen dollar betalen, plus maximaal 235 miljoen dollar in productgerelateerde mijlpaalbetalingen. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en na de afronding zal GeneWEAVE geïntegreerd worden in Roche Molecular Diagnostics.

geneweaveDoor de overname wordt Roche eigenaar van GeneWEAVE’s Smarticles-technologie, een innovatieve moleculaire diagnosemethode die meervoudig geneesmiddelresistente organismen (MDRO’s) snel herkent en de gevoeligheid voor antibiotica rechtstreeks uit de klinische monsters bepaalt, zonder dat daarvoor de gebruikelijke verrijking, kweek of voorbereidende behandelingen van het monster nodig zijn.Het belangrijkste systeem dat GeneWEAVE in ontwikkeling heeft is de vivoDx — een volledig geautomatiseerd, direct toegankelijk systeem dat ontwikkeld wordt om te voldoen aan de behoeften van laboratoria die zich richten op het opsporen van MDRO’s en richtlijnen voor antibioticabehandelingen. De technologie wordt momenteel beoordeeld op diverse locaties in de VS.

 

“Met GeneWEAVE breiden we ons aanbod aan microbiologische diagnostiek uit met een geavanceerde technologie die nuttig is in de strijd tegen geneesmiddelresistente bacteriën. Deze technologie kan gezondheidswerkers snelle en nauwkeurige diagnoses bieden, die kunnen leiden tot snelle, geïnformeerde behandelingsbesluiten,” zei Roland Diggelmann, COO van Roche Diagnostics. “We verwelkomen de medewerkers van GeneWEAVE, die doorgaan met de ontwikkeling en productie van diagnose-oplossingen op basis van de Smarticles™-technologie.”

 

“We zien er naar uit om met de ontwikkeling van innovatieve microbiologische diagnostiek door te gaan als onderdeel van het Roche Molecular Diagnostics team,” zei Steve Tablak, Chief Executive Officer van GeneWEAVE. “Roche is de ideale onderneming om de beloftes van onze Smarticles-technologie waar te maken. We zetten ons volledig in om het succes van de werknemers van GeneWEAVE, de producten en de pijplijn voort te zetten.”

 

Over GeneWEAVE

GeneWEAVE, Inc, gevestigd in Los Gatos, Californië, is een particuliere onderneming op het gebied van in-vitrodiagnostiek, die klinische microbiologie ontwikkelt voor diagnostische oplossingen, zodat gezondheidswerkers de strijd tegen geneesmiddelresistente bacteriën kunnen aangaan met behulp van krachtige bewakingsprogramma’s, richtlijnen voor vroege behandeling en succesvolle toepassing van antibiotica. De Smarticles-technologie, het innovatieve en gedeponeerde product van de onderneming, maakt gebruik van het biologische vermogen om geneesmiddelresistentie snel op te sporen en informatie over gevoeligheid te verkrijgen zonder de monsters te hoeven verrijken, kweken of prepareren. We noemen dit nieuwe model ‘Monster in – gevoeligheid uit’ (‘Sample-In/Susceptibility-Out’).

 

GeneWEAVE en Smarticles zijn handelsmerken van GeneWEAVE, Inc. Alle rechten voorbehouden.

 

Over Roche

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen