Peter Langenbach nieuw lid raad van bestuur Maasstad Ziekenhuis per 1 december 2015

Foto - Peter Langenbach - def.Per 1 december 2015 treedt Peter Langenbach aan als nieuw lid van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis. Bestuursvoorzitter Anton Westerlaken is vanwege gezondheidsredenen verminderd inzetbaar. Piet-Hein Buiting heeft daarom het afgelopen half jaar de raad van bestuur versterkt. Hieruit bleek dat extra bestuurlijke capaciteit voor het Maasstad Ziekenhuis verstandig is. Per 1 september verlaat Buiting het Maasstad Ziekenhuis om bestuurder te worden bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Langenbach zal per 1 december 2015 zijn plaats innemen.

Peter Langenbach
Peter Langenbach (1969) is momenteel lid van de raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. In het verleden vervulde hij verschillende financie?le functies bij de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast studeerde hij bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg, postdoctoraal Registercontroller aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en diverse bestuursopleidingen.

Ervaring gezondheidszorg
In 2005 maakte Langenbach de overstap naar de gezondheidszorg en werd hij manager ICT, P&O en Financie?n in het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Naast zijn functie als directeur Financie?n & Control van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) was hij interim algemeen directeur van het Sport Medisch Centrum JBZ. Sinds 1 september 2011 is Langenbach lid van de raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Goede samenwerking
Langenbach werd in juni 2011 verkozen tot ‘Zorgfinancial van het jaar’, is lid van de raad van toezicht van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant en is auditor voor de NIAZ. Bestuurders Anton Westerlaken en Johan Dorresteijn van het Maasstad Ziekenhuis kijken uit naar de samenwerking.

Tineke Bahlmann, voorzitter van de raad van toezicht van het Maasstad Ziekenhuis: “Ik ben zeer verheugd over de aanstelling van Peter Langenbach en daarmee een evenwichtige samenstelling van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis.”