Peter Langenbach vertrekt bij Jeroen Bosch Ziekenhuis

Array

20150831 Peter LangenbachPeter Langenbach, lid van de Raad van Bestuur en op dit moment waarnemend voorzitter van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, heeft aangekondigd deze organisatie te gaan verlaten. Hij heeft aangegeven na 7,5 jaar toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Daarom heeft hij besloten toe te treden tot de Raad van Bestuur van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Naar verwachting is het moment van vertrek 1 december a.s.

Peter Langenbach startte op 1 juni 2008 als Directeur Financiën & Control van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, met als bijzonder aandachtsgebied de financiële zaken rondom de nieuwbouw. Per 1 september 2011 maakte hij vervolgens de stap naar de Raad van Bestuur.

Op het gebied van financiën memoreren wij graag zijn geslaagde inzet om de solvabiliteit van het ziekenhuis naar de gewenste norm van 15 procent te brengen. Zijn motivatie is om de kwaliteit van zorg van het ziekenhuis te verbeteren, vanuit de overtuiging dat een goede kwaliteit van zorg automatisch leidt tot kostenreductie. Peter Langenbach laat een gezonde organisatie achter, zeker ook in financieel opzicht.

De Raad van Toezicht heeft inmiddels de procedure gestart om een opvolger te vinden.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen