Deelnemer gezocht voor praktijktest richtlijn Depressie in de Jeugdgezondheidszorg

Array

depressief kind (2)Wij zoeken nog één JGZ-organisatie die tegen vergoeding wil meewerken aan de praktijktest van de concept richtlijn Depressie bij kinderen en jongeren. Om de richtlijn zo toepasbaar mogelijk te maken voor de praktijk en knelpunten in de uitvoering op te sporen is testen van de concept richtlijn in een praktijktest van groot belang.

De JGZ-richtlijn voor depressie doet aanbevelingen voor signalering, begeleiding en toeleiding naar diagnostiek/behandeling van depressie bij kinderen en jongeren van 0-19 jaar. De richtlijn is bedoeld voor JGZ-professionals. De praktijktest start in november en heeft een looptijd van drie maanden.

De praktijktest
Tijdens de praktijktest werkt een team, bestaande uit minimaal vier JGZ-professionals, waaronder minimaal één jeugdarts en één jeugdverpleegkundige, met de richtlijn gedurende drie maanden, van november 2015 tot februari 2016. Het doel van de praktijktest is het in kaart brengen van de haalbaarheid, de uitvoerbaarheid, eventuele knelpunten in de uitvoering en de voorwaarden voor het opvolgen van de aanbevelingen uit de richtlijn. Op basis van deze inzichten wordt de richtlijn aangepast en een definitieve versie gemaakt.

Voor deelname aan de praktijktest ontvangt de organisatie € 6.000, waarvoor een contract wordt opgesteld. Tevens krijgen de deelnemers scholing in de richtlijn op een startbijeenkomst.

  • De startbijeenkomst voor de praktijktest depressie wordt gehouden op maandag 9 november 2015.

In de bijlage vindt u meer informatie over wat van u wordt verwacht en wat u wordt geboden. Definitieve deelname vindt plaats als aan de voorwaarden voldaan is.

Aanmelden
Aanmelden voor de praktijktest depressie kan tot 14 oktober bij Daniëlle Volker, [email protected]

Bron: Trimbos

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen