Dokter op Dinsdaglezing: Diabetes en voetproblemen

voetenOp dinsdag 22 september a.s. geven internist Frits Kemperman, revalidatiearts Frank Hamers en vaatchirurg Jan Willem Hinnen een Dokter op Dinsdaglezing over voetproblemen bij diabetes. Door de ziekte diabetes mellitus kunnen de bloedvaten en zenuwen in de voeten beschadigen. Als er schade is, verbetert dit ook niet meer. Goede voetzorg is daarom heel belangrijk. De lezing is in het Auditorium van het Jeroen Bosch Ziekenhuis van 19.00 – 20.30 uur. Aanmelden is nodig; dit kan via patientencommunicatie@jbz.nl of telefoonnummer (073) 553 65 77.

Door schade aan de zenuwen voelt een diabetespatiënt het vaak niet als er een blaar of wondje aan de voet is ontstaan. En door schade aan de bloedvaten genezen wondjes aan de voet heel langzaam. Daarom is een goede controle en verzorging van de voeten belangrijk. Hoe eerder een wondje wordt ontdekt, hoe sneller met de verzorging begonnen kan worden. Zo kan het probleem beperkt blijven.De sprekers gaan eerst kort in diabetes mellitus en de relatie met voetproblemen. Zij geven uitleg over hoe alle betrokken zorgverleners samenwerken om voetproblemen te voorkomen. U krijgt uitleg over wat u zelf kunt doen om voetproblemen te voorkomen. En u krijgt informatie over wat de huisarts/praktijkondersteuner, diabetesverpleegkundige in het ziekenhuis, podotherapeut, orthopedisch schoenmaker – en waar nodig vaatchirurg – voor u kunnen doen om problemen te voorkomen of te behandelen.

Bij de bijeenkomst zijn ook een vaatverpleegkundige, podotherapeut, orthopedisch schoenmaker en diabetesverpleegkundige aanwezig. De Diabetes Vereniging Nederland is aanwezig met een informatiestand.