Publieksacademie Isala 14 september: Medicatieveiligheid

medicatie-overzichtPatiënten moeten kunnen rekenen op veilige geneesmiddelen. Als verkeerde geneesmiddelen worden voorgeschreven of medicijnen onjuist worden gebruikt, ontstaat een risico op gezondheidsschade. Bijvoorbeeld door interacties tussen medicijnen, een allergische reactie, of bijwerkingen. Situaties die je vooral wilt voorkomen.

Hoe zorgen we er in het ziekenhuis voor dat een patiënt de juiste medicatie krijgt, in de juiste dosering met goede instructies? Wat is de rol van de ziekenhuisapotheek hierbij of het Landelijk Schakelpunt? En wat kan de patiënt zelf doen? Meer hierover én handige tips in de Publieksacademie op maandag 14 september a.s.

Meer informatie: www.isalapublieksacademie.nl

De lezing begint om 19.30 uur in de Hemminkzaal van Schouwburg Odeon te Zwolle. Gratis kaarten zijn te bestellen bij de theaterkassa van theater De Spiegel via telefoonnummer 0900-1435 (€ 0,45 p.m.). De lezing is thuis ook te volgen via de webstream op www.isalapublieksacademie.nl

Met #IPA15 kunnen van tevoren en tijdens de lezing vragen via Twitter worden gesteld.

Sprekers
De sprekers op deze avond zijn poliklinisch apotheker Tim Lamers en ziekenhuisapotheker Andre Wieringa. Graag nemen zij u mee in de wereld van de ziekenhuisapotheek en de poliklinische apotheek. Wat is het verschil tussen die twee afdelingen? Wat gebeurt daar eigenlijk? Wanneer krijgt u er mee te maken? En waarom is veilig werken juist hier zo belangrijk? Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk lichten zij u in over aspecten die van belang zijn voor het veilig gebruik van medicijnen. Denk aan verwisselingen, interactie tussen medicijnen, zelfmedicatie, allergieën en bijwerkingen, gebruiksadviezen en de controlemomenten in de apotheek.

Partners
Artsen en medewerkers van Isala verzorgen onder de noemer Isala Publieksacademie laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek. De lezingen vinden plaats in Schouwburg Odeon te Zwolle, zijn gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Zilveren Kruis Achmea, Rabobank, De Stentor, Zwolse Theaters en Isala Academie.